30 de măști gratuite pentru fiecare român. Legea a fost votată de Senat

O propunere legislativă inițiată de PSD și Pro România,  care prevede acordarea de măști de protecție, gratuit, fiecărui român, a trecut de Senat.

“Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 măşti de protecţie pentru fiecare cetăţean român aflat pe teritoriul României până la 15 mai 2020. În vederea asigurării de protecţie cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii, prin Unifarm SA, dispune achiziţionarea de măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni şi din import. Fondurile pentru acordarea măştilor se asigură de la bugetul de stat şi din fondurile proprii ale companiei Unifarm SA”, se arată în proiectul depus la Senat, potrivit digi24.ro.

măști gratuite

“Autorităţile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetăţean a setului de 30 măşti de protecţie în mod gratuit”, mai arată iniţiativa legislativă.

Proiectul de lege trebuie aprobat și de Camera Deputaților.

Guvernul anunțase o inițiativă similară, destinată însă numai persoanelor fără posibiltăți materiale.

Liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, a menţionat că la Camera Deputaţilor proiectul trebuie modificat astfel încât “românii care au nevoie de măşti să le poată primi şi să dispară elementul populist ‘pentru toată lumea’ (…) întrucât mulţi îşi permit să îşi cumpere măşti, treaba statului fiind să asigure suport şi ajutor acolo unde se impune”.

Persoanele cu venituri mici vor beneficia de măşti de protecţie gratuite, în baza unui act normativ care va fi adoptat în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare, a declarat, luni,