Petre Ciuvăţ, Medic (80 de ani), s-a mutat în spital: „Nu îmi este teamă de acest virus. Decizia de a deveni medic o iei ca să-i vindeci pe ceilalţi, dar cum poţi să faci asta dacă îţi este teamă de boală? Nu înţeleg cum …”

În timp ce unii medici au fugit prin demisie la zi când a început pandemia, un medic de 80 de ani s-a mutat în spital pentru a fi mai aproape de pacienți.

Petre Ciuvăţ lucrează de aproximativ cinci ani la la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Orăşenesc din Rovinari. Medicul spune că nu se teme ce pandemia care a paralizat toată lumea. Petre Ciuvăţ susţine că nu este vreun pericol, dacă te protejezi:„Nu este vreun pericol, dacă te protejezi şi ştii cum să faci acest lucru. Nu îmi este teamă de acest virus. Decizia de a deveni medic o iei ca să-i vindeci pe ceilalţi, dar cum poţi să faci asta dacă îţi este teamă de boală? Nu înţeleg cum altora le este teamă“.

Petre Ciuvăţ, Medic (80 de ani), s-a mutat în spital: „Nu îmi este teamă de acest virus. Decizia de a deveni medic o iei ca să-i vindeci pe ceilalţi, dar cum poţi să faci asta dacă îţi este teamă de boală? Nu înţeleg cum ...” 1

Medicul şi-a propus să se bucure de pensie, după ce pandemia va fi învinsă, potrivit Adevarul.

Medicul Petre Ciuvăţ este prezent în spital zi şi noapte şi chiar îi roagă pe colegi să-l cheme atunci când au nevoie de el: „Eu sunt cam tot timpul în spital. Sunt fericit că mă aflu aici şi că pot lucra în cotinuare. Spitalul este prima casă. I-am rugat pe colegii de la UPU să mă cheme, dacă sunt de gardă şi au nevoie de mine. Le-am spus să mă cheme, indiferent de oră“.

Petre Ciuvăţ lucrează ca medic de 57 de ani. A început să lucreze la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Îşi aminteşte că un alt moment foarte greu, asemănător cu cel pe care-l traversăm în prezentm a fost cel de la cutremurul din 1977: „Eram la spital. Oamenii au început să vină în număr mare. Erau multe persoane rănite. Oamenii erau disperaţi pentru că ar fi putut să urmeze alte cutremure şi se temeau pentru rudele lor“