Ionela Arcanu: „Ce plăcut e sa auzi un doctor, Olguța Sturdza, care tocmai a invins coronavirusul spunand ca abia aștepta să revină la spitalul din Suceava cu forte proaspete si sa ajute! “Trebuie sa ma vindec repede, trebuie sa ma …”

Un medic infecționist din Suceava, testat pozitiv pe 18 martie pentru coronavirus, a povestit cum a reușit să se vindece. Mai mult, ea a mărturisit că a revenit la serviciu cu forțe proaspete și este pregătită să ajute pacienții.

„Mă simt foarte bine. De ieri (n.r. joi) m-am întors la serviciu. Deja am făcut prima gardă azi-noapte și sper să revin cu forțe proaspete și să ajut pacienții să se vindece.

Ionela Arcanu: „Ce plăcut e sa auzi un doctor, Olguța Sturdza, care tocmai a invins coronavirusul spunand ca abia aștepta să revină la spitalul din Suceava cu forte proaspete si sa ajute! "Trebuie sa ma vindec repede, trebuie sa ma ...” 1

Am avut o formă medie. Boala a debutat cu febră, frisoane, cu tuse, cu dureri musculare și dificultăți la respirație. Lucrând în linia întâi și gărzi foarte dese am venit în contact cu diverși pacienți. În sectorul de COVID am intrat numai echipată, dar pacienții pe care ii consultam la UPU nu toți declarau din ce zone vin și probabil unul dintre ei nici nu știa că a fost infectat. În gărzi avem multe consultații, nu ai de unde să știi.

Am luat legătură cu medicul șef de secție, mi s-a făcut o internare 2 – 3 zile până m-am ameliorat. Ulterior am continuat tratamentul la domiciliu. Din fericire, evoluția a fost favorabilă. Remisia simtopmelor, după câteva zile de tratament. A persistat o stare de astenie mai multe zile, dar am avut și voință să mă vindec. Pacienții au nevoie de mine.

Probabil că lucrurile vor intra pe făgașul normal. Eu sper că și colegii mei să se facă sănătoși, să reîntregim echipa. Colegii mei sunt foarte bine pregătiți, oameni dedicați. Sunt mulți pacienți, sunt și pacienți cu forme medii, severe și atunci trebuie mai mult timp pentru a sta cu ei, pentru a-i încuraja”, a declarat medicul pentru Digi24.

Reporterul Realitatea TV, Ionela Arcanu, a scris pe Facebook: „Ce plăcut e sa auzi un doctor, Olguța Sturdza, care tocmai a invins coronavirusul spunand ca abia aștepta să revină la spitalul din Suceava cu forte proaspete si sa ajute! “Trebuie sa ma vindec repede, trebuie sa ma intorc la serviciu, pacientii mei au nevoie de mine!” asa spune ca s-a motivat in toata aceasta perioada.”