Felicitări! Medic italian care salvează vieți în România: „Nu conteaza nationalitatea, eu am făcut un jurământ și este valabil în orice situație, în orice țară”

Un medic italian, rezident la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul din Arad, a ales să rămână în România și se află în prima linie a luptei împotriva coronavirusului.

„ Am absolvit în luna iulie 2019 și am devenit rezident în februarie 2020, și am început să lucrez ca rezident la UPU la spitalul clinic de urgențe din Arad.

Felicitări! Medic italian care salvează vieți în România: „Nu conteaza nationalitatea, eu am făcut un jurământ și este valabil în orice situație, în orice țară” 1

Este o provocare specială pentru mine, fiind rezidentă în anul 1. Ne-am găsit așa dintr-o dată în situație mondială foarte grea, și nu m-aș fi gândit niciodată că se va întâmpla ceva de genul acesta și chiar am început să lucrez când s-a răspândit acest coronavirus, și este o provocare, da.

Încerc să mă concentrez asupra faptului că sunt medic și nu contează nici naționalitatea nici unde lucrezi, contează să fii medic și să tratezi un om, nu conteaza vârsta. Nu conteaza nationalitatea, eu am făcut un jurământ și este valabil în orice situație, în orice țară”, a declarat Vincenza Del Vecchio pentru Digi24.

„Ce pot să vă spun, și e un exemplu, dincolo de Clinica de Boli Infecțioase din Timișoara, în acel cort la poartă era o tânără italiancă, din Vicenza, trata pacienți români. Un exemplu pentru tot corpul nostru medical”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre tânăra italiancă.