(Last Updated On: March 24, 2020)

Premierul Ludovic Orban a susținut o conferință de presă la Palatul Victoria, prima după ieșirea din izolare și în care a oferit detalii despre măsurile de carantină care vor fi impuse începând de miercuri.

Astfel, Guvernul impune de mâine restricții de circulație.

Vârstnicii nu vor fi sechestrați în casă! Ludovic Orban: „Va exista un interval din zi în care vor putea ieși din casă persoanele peste 65 de ani și luăm în calcul să impunem un interval de timp pentru magazine exclusiv pentru aceste persoane” 1

„Dacă până la emiterea ordonanței, care va fi prezentată de MAI, interdicția de ieșire din casă a fost valabilă între orele 22 și 6, vom impune restricția între orele 6.00 și 22.00.

Cetățenii vor putea ieși din casă pentru a putea merge la serviciu, pentru a-și cumpăra bunurile necesare (medicamente, alimente), pentru a putea merge la analize medicale urgente care nu pot fi făcute la distanță. Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie”, a declarat Ludovic Orban, citat de g4media.ro.

El a vorbit și despre situația persoanelor peste 65 de ani.

„Se știe că persoanele peste 65 de ani sunt cei mai vulnerabili. Pentru a-i proteja se va institui această interdicție de a ieși din casă, dar nu pe toată durata zilei. Va exista un interval din zi în care vor putea ieși din casă persoanele peste 655 de ani și luăm în calcul să impunem un interval de timp pentru magazine exclusiv pentru aceste persoane”,a spus acesta.