Update. Medici români au descoperit vaccinul împotriva coronavirusului! „Este vaccin dezvoltat de noi, sperăm să putem intra în producție în câteva luni, am cerut sprijin financiar de la Guvern. Am fost contactați de trei fonduri americane de investiții interesate”

(Last Updated On: March 25, 2020)

Medici români de la centrul de cercetare Oncogen din Timișoara, au anunțat astăzi că au descoperit un vaccin împotriva Covid-19. Au fost deja contactați de trei fonduri americane. Vaccinul a intrat în faza de testare.

Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara, condus de profesorul Virgil Păunescu, fost consilier prezidențial pe sănătate, a anunțat miercuri că a terminat de sintetizat un vaccin anti-coronavirus și începe primele teste.

Update. Medici români au descoperit vaccinul împotriva coronavirusului! „Este vaccin dezvoltat de noi, sperăm să putem intra în producție în câteva luni, am cerut sprijin financiar de la Guvern. Am fost contactați de trei fonduri americane de investiții interesate” 1

Virgil Păunescu, directorul centrului de cercetare, a declarat pentru G4Media.ro că vaccinul este sintetizat de echipa centrului și folosește tehnologie de sintetizare a unor proteine virale.

”Am început testarea pe celule umane, care va dura o lună. Dacă dă rezultate pe celule, adică sistemul imun se activează, dezvoltă anticorpi, vom discuta cu ANM posibilitatea de a face teste pe oameni. De notat că acest vaccin nu se pretează la etapa testărilor pe animale, folosită în tehnologia clasică de producere a vaccinurilor”, a declarat Virgil Păunescu pentru G4Media.ro.

El a explicat că dacă centrul va primi permisiunea de a face teste pe oameni, vor urma mai multe faze de testare, potrivit protocoalelor.

”Dacă totul merge ok, vom putea trece la faza de producție în câteva luni. Dar avem nevoie de sprijin. Am discutat deja la guvern zilele acestea pentru un sprijin de 3 milioane de euro necesar liniilor de producție. În paralel am fost contactați de trei fonduri americane de investiții interesate de procesul pe care îl derulăm”, a mai spus Virgil Păunescu.

OncoGen: „O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. #Vaccine #Romania #VaccineRomania #Covid19Vaccine #VaccineOncoGen

P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi incepem testele!
Important: Acest vaccin este doar pentru testare in laborator (deocamdata)”