Ștefan, croitor român, vedetă în presa din Italia: Coase măști și le oferă gratis italienilor

(Last Updated On: March 17, 2020)

Un croitor român, care locuiește în Italia de 15 ani, a devenit erou pentru localnici după ce a decis să coase măști și să le ofere gratuit celor care au nevoie.

Ștefan Ilasi are 44 de ani, talentul său înnăscut pentru croitorie este în slujba unuia dintre cele mai renumite hoteluri de pe insulă, Regina Isabella Resort, scrie g4media.ro

Ștefan, croitor român, vedetă în presa din Italia: Coase măști și le oferă gratis italienilor 1

Pentru hotel el are grijă de uniformele personalului, cu o atenție minuțioasă: nimic nu este lăsat la voia întâmplării, scrie La Repubblica, citată de Rador.

El a decis să coasă pentru o cauză nobilă. „Când am aflat că nu există măști în jur, mi-am spus: am tot ce trebuie să le creez și să le dăruiesc. Stofă și pricepere, până la urmă, nu este nevoie de multe. Am făcut mai întâi vreo douăsprezece pentru prieteni. Lavabile și refolosibile, au chiar și unele decorațiuni pentru a face copiii să zâmbească. Apoi, aproximativ o sută, pentru oricine îmi cere”.

Pe Facebook s-a răspândit vestea imediat: mulți i-au cerut lui Ștefan o mască, iar el a refuzat prompt chiar și micile remunerații. „O fac cu inima”, explică el. Acum va fi obligat să cumpere mai multă stofă: nu va înceta să coasă. Ștefan este un croitor artizan de nivel înalt, un bărbat cu inima de aur: „Nu știu când se va termina această situație, sper că în curând. Din România mă sună îngrijorați datorită știrilor pe care le aud despre Italia, încerc să-i liniștesc”. Și, între timp, coase măști pentru locuitorii insulei Ischia.