(Last Updated On: March 26, 2020)

Românii se descurcă cum pot pentru a face față carantinei impuse de autorități. Unul a plecat călare de acasă, altul și-a scos un peștișor la plimbare iar o româncă și-a scos pisica la plimbare în mall.

Un tânăr a fost surprins călare astăzi pe străzile din Iași. El le-a explicat poliţiştilor că este din localitatea Răducăneni şi că avea de rezolvat o problemă personală la Iaşi. Mai exact, iubita lui se afla la maternitate și tocmai urma să nască, anunță Digi 24. Cum autobuzele nu mai circulă, el a ales să meargă călare.

Românii și carantina. Unul a plecat călare de acasă, altul și-a scos un peștișor în pungă la plimbare iar o româncă și-a scos pisica la plimbare în Mall 1
(foto Ovidiu Canura)

O tânără din Braşov şi-a plimbat pisica la mall, să poată ieşi din casă. Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului poliţiştilor europeni Europol, a povestit câteva situaţii cu care s-au confruntat poliţiştii, în plină epidemie de coronavirus, când au verificat motivele pentru care oamenii au ieşit din casă, pe durata carantinei totale.

“Un ultim caz s-a petrecut la Braşov. O tânără s-a gândit să-şi plimbe pisica la mall. De fapt avea de gând să-şi cumpere nişte haine, iar plimbarea pisicii în geantă era numai un pretext. La venirea poliţiei, după ce i s-a explicat că magazinele din mall sunt închise, s-a enervat foarte tare şi a cerut chiar schimbarea Ordonanţei Militare î ”, a declarat Cosmin Andreica, potrivit RTV.

Un tânăr de 19 ani a mers pe stradă cu peştişorul din acvariu pus într-o pungă şi, când a fost oprit de poliţiştii care verificau respectarea ordonanţei militare, le-a spus că a ieşit din casă ca să-şi plimbe animalul de companie, a declarat la Digi 24 preşedintele Sindicatului EUROPOL România, Cosmin Andreica.

Tânărul nu s-a mulţumit cu un traseu în jurul casei, ci a mers cu peştişorul în pungă la patru stăzi depărtare de domiciliu. Mai mult, tănărul a făcut plângere împotriva poliţistului care l-a amendat, spunând că el a respectat ordonanţa militară, care nu precizează nicăieri ce animal de companie poţi plimba pe perioada stării de urgenţă.