Raed Arafat: „La ora 20 au fost confirmate 1815 cazuri în total, decedați 43, 52 la terapie intensivă”

(Last Updated On: March 29, 2020)

Raed Arafat a anunțat duminică seara un nou bilanț, pentru ora 20.

Raed Arafat, citat de G4Media: „La ora 20 au fost confirmate 1815 cazuri în total. Vindecați 206, decedați 43. Internați 770, 52 la terapie intensivă”.

Raed Arafat: „La ora 20 au fost confirmate 1815 cazuri în total, decedați 43, 52 la terapie intensivă” 1

  • Am emis 4 ordine ale comandantului acțiunii.
  • Primul: stabilește anumite reguli pentru internarea pacienților. După semnalarea faptului că s-a întârziat internarea, am decis să emitem un ordin care stabilește clar că orice pacient poate fi suspectat de a fi pozitiv, chiar dacă nu există încă o testare.

 

  • Refuzul de internare a unui pacient cade sub incidența penală. Atragem atenția medicilor și managerilor că pacienții nu pot fi refuzați pe motiv că nu există confirmarea că sunt pozitivi sau negativi. Tratați problema cu maximă seriozitate

 

  • Al doilea ordin: stabilirea modului de detașare sau delegare. Art 1: Personalul medical de specialitate pot fi detașați sau delegați la alte unități care au deficit de persoanl. Pe durata situației de urgență, personalul nu poate refuza detașarea sau delegarea. Detașarea sau delegarea în alt județ se face prin dispoziția secretarului de stat. Aici a fost obligatoru ordinul pentru pregătirea sistemului sanitar în cazul unei creșteri exponențiale a cazurilor.

La ora 13, erau 1.760 infecții cu coronavirus și 42 de decese.
Revenim cu detalii!