Raed Arafat: „Coronavirusul nu se ia de pe haine. El nu rămâne pe haine, doar dacă strănută cineva pe tine. Virusul nu se transmite de la haine, ci din aer, de pe suprafețe…telefonul trebuie…”

(Last Updated On: March 22, 2020)

Raed Arafat a oferit câteva detalii despre modul cum se transmite coronavirusul.

Raed Arafat, citat de stiripesurse.ro: “Este posibil să impui masuri de distanțare socială, să evităm deplasările. Dacă ajungi într-o situație cum e Italia normal că poți să iei măsuri mai dure. Acest lucru trebuie să rămână în mentalitatea noastră, fără panică, fără măsuri. (…)

Raed Arafat: „Coronavirusul nu se ia de pe haine. El nu rămâne pe haine, doar dacă strănută cineva pe tine. Virusul nu se transmite de la haine, ci din aer, de pe suprafețe...telefonul trebuie...” 1

Virusul nu se ia de pe haine. El nu rămâne pe haine, doar dacă strănută cineva pe tine. Virusul nu se transmite de la haine, ci din aer, de pe suprafețe. Acolo poate rezista câteva ore. E bine să nu punem mâna pe butonul de la lift. Până și telefonul trebuie dezinfectat cu servețele umede sau dacă ai folie pe el, se poate da și cu spirt”.

Ministerul Sănătăţii – România: „Duminică seară s-a înregistrat încă un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. Este confirmat pozitiv la COVID 19 în data de 19 martie 2020 și in data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente ( diabet, hipertensiune arteriala).
În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată”.