Primar vindecat de coronavirus: „Am fost bolnav eu și fiica mea și încă două persoane. Cadrele medicale mi-au spus că 80% din cei care au COVID 19 nu au niciun simptom. Din punctul meu de vedere, aici este pericolul, că mulți oameni pot avea fără să aibă simptome și mulți nu sunt testați”

(Last Updated On: March 23, 2020)

Primarul din Deva, Florin Oancea, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. El a fost internat la spitalul din Timișoara iar după câteva zile a fost externat, vindecat.

“Am fost bolnav eu și fiica mea și încă două persoane. Am fost nesimptomatici toți 4 și cât am stat în spital în Timișoara am discutat cu cadrele medicale și mi-au spus că 80% din cei care au COVID 19 nu au niciun simptom. Din punctul meu de vedere, aici este pericolul, că mulți oameni pot avea fără să aibă simptome și mulți nu sunt testați” a declarat Oancea potrivit stiripesurse.ro.

Primar vindecat de coronavirus: „Am fost bolnav eu și fiica mea și încă două persoane. Cadrele medicale mi-au spus că 80% din cei care au COVID 19 nu au niciun simptom. Din punctul meu de vedere, aici este pericolul, că mulți oameni pot avea fără să aibă simptome și mulți nu sunt testați” 1

Succesul pare că se datorează schemei de tratament a medicului Virgil Musta de la spitalul din Timișoara, alta decât cea aplicată în restul țării, informează observator.tv.

Primar vindecat de coronavirus: „Am fost bolnav eu și fiica mea și încă două persoane. Cadrele medicale mi-au spus că 80% din cei care au COVID 19 nu au niciun simptom. Din punctul meu de vedere, aici este pericolul, că mulți oameni pot avea fără să aibă simptome și mulți nu sunt testați” 2

“Noi folosim o altă schema de tratament decât restul țării, dar și conjunctura a fost favorabilă, pentru că pacientții pe care i-am tratat au fost pacienți tineri, fără comorbidități, fără boli asociate, la care teoria spune că evoluția bolii este bună.

Schema pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu 2 antivirale, care la 3-4 zile după administrare dau teste negative. Asteptăm două teste negative, după care îi externăm”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Medicul specialist Virgil Musta spune că schema de tratament a fost stabilită împreună cu profesorul Streinu-Cercel.

“Împreună cu domnul profesor Streinu-Cercel am stabilit ca în centrul nostru să se folosească o anumita schemă. Sunt scheme care sunt studiate la ora actuală în lume. Sunt doar încercări, rezultate parțiale, și ne-am ales unul din aceste studii.

Vezi video aici:

Ne-am ales acest medicament, îl avem și putem să îl folosim, pe baza faptului că în literatură exista studii pe acest medicament și sunt rezultate parțiale favorabile și pe gândirea noastră medicală, care ne-a spus că s-ar putea să avem aceste rezultate favorabile”, a conchis Virgil Musta.