(Last Updated On: March 26, 2020)

Medicul Streinu-Cercel a oferit câteva sfaturi celor aflați în izolare, acasă, ca măsură de prevenție anti-coronavirus.

Conform profesorului Streinu-Cercel, cei mai expuşi contaminării cu coronavirus sunt cei cu boli cronice. “Cei mai expuşi sunt cei cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat, cei cu boli vasculare, cu boli renale cronice, cu cancer şi cu afecţiuni ale sistemului nervos central.

Medicul Streinu-Cercel: „Cei mai expuşi la coronavirus sunt cei cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat, cei cu boli vasculare, cu boli renale cronice, cu cancer şi cu afecţiuni ale sistemului nervos central. Dacă aveţi febră, faceţi împachetări cu ...” 1

Dacă aveţi febră, faceţi împachetări cu un prosop ud, face mai mult decât orice paracetamol sau nurofen. Ţineţi legătura prin telefon cu medicul de familie care vă va spune cum să acţionaţi”, a precizat Adrian Streinu-Cercel, potrivit Adevarul.

Medicul a oferit şi alte sfaturi importante românilor aflaţi la izolare. Iată principalele recomandări ale profesorului Adrian Streinu-Cercel:
“Cumpărăturile trebuie duse celor aflaţi în izolare până în faţa uşii. Nu trebuie interacţionat cu ei prin deschiderea usii, nu trebuie pupaţi sau îmbrăţişati. Daca stau la ţară, alimentele trebuie duse până la poartă. Nu se intră în curte. Virusul se transmite prin contact direct.

Mâna contaminata e cea care muta virusul dintr-o parte în alta. Alimentele trebuie puse în două pungi: una la exterior şi o altă pungă cu alimentele. Punga de la exterior contaminată o rulam şi rămţne cea curată la uşă. Telefonul este principalul mijloc de transmitere a virusului. Trebuie dezinfectat o dată la două ore”, a spus Adrian Streinu Cercel la România TV.