(Last Updated On: March 25, 2020)

Cadrele medicale din România luptă non stop pentru a opri răspândirea epidemiei de coronavirus, dar măsurile luate de autorități le pun câteva piedici.

Medicul Grigorescu Dan a scris despre un caz al unor soți de medici: „El și ea. Victime în trei!

Medicul Grigorescu Dan: „El și ea, amândoi medici de spital, au un copil de 7 ani, elev în clasa I. Nici el, și nici ea, nu au cum să stea acasă cu copilul, pentru că acest drept, stabilit legal în urmă cu două săptămâni, a fost explicit anulat prin prevederile adiacente stării de urgență. În blocul unde locuiesc sunt deja contacți cerți ai unor pozitivi CoViD-19. Bunici disponibili nu mai există. De lăsat copilul singur în casă, nici vorbă! Că nici asta nu ar fi legal. De ...” 1

El și ea, amândoi medici de spital, au un copil de 7 ani, elev în clasa I.

Nici el, și nici ea, nu au cum să stea acasă cu copilul, pentru că acest drept, stabilit legal în urmă cu două săptămâni, a fost explicit anulat prin prevederile adiacente stării de urgență. Asta le-au certificat amândurora, pe rând, sec și rece, juriștii ambelor spitale la care sunt angajați fiecare dintre ei.

În blocul unde locuiesc sunt deja contacți cerți ai unor pozitivi CoViD-19.
Bunici disponibili nu mai există.

De lăsat copilul singur în casă, nici vorbă! Că nici asta nu ar fi legal.

De concediu de odihnă sau de concediu fără plată, iar nu poate fi vorba. Despre un concediu medical “aranjat”, ca între colegi, nu se cade.

Așa că au decis să-l ia pe micuț, zilnic, pe rând, fiecare dintre ei, la spitalul fiecăruia. Unde, fiind carantină, îl vor lăsa la poartă, cu paznicii, până își vor termina programul. Când îl vor prelua, gata infectat.

Vă mulțumim, legiuitorilor!
Vă dați seama cât de umani ați fost?
Mai puteți dormi până nu rezolvați această idioțenie ?

L.E.: Ia auziți aici, legiuitori ai stării de urgență:

“În Franța, școlile, grădinițele sau creșele sunt închise pentru toți copiii, mai puțin pentru copiii cadrelor medicale! Deci copiii de asistente, infirmieri, brancardieri, medici, sunt ocrotiți și supravegheați ca și până atunci! Au mese, au pe cineva lângă ei ! Mai există și orare speciale pentru cadrele medicale pentru a putea să-și facă cumpărăturile fără coadă și stres!” Dacă e așa, poate îl întrebați și pe domnul Ministru Costache…”