(Last Updated On: March 26, 2020)

Bolnavi care au nevoie de dializă luați pe sus și duși într-un centru de carantină. O fiică la un pas de infarct când Poliția nu a vrut să-i spună unde va fi dus tatăl său.

Maria-Cristina Pricop: „Ieri a fost ancheta epidemiologica la centrul de dializa de unde a venit pacientul care a decedat zilele trecute, apoi a mai fost un mort de la ei.

Maria: „Tata m-a sunat ca el nu vine acasă, ca îl duc in carantina, ca au fost toți testați si sunt câteva cazuri. I-au înghesuit pe toți 30 ca pe vite, cu politie si jandarmi, apoi i-au urcat in mașini si i-au dus undeva fără sa le spună unde merg! Tata mi-a spus ca sunt 2 in camera si sunt 4 paturi suprapuse!!! Asta in condițiile in care nu se știe exact cine e pozitiv si cine negativ!!!! Maine ei vor merge toți la ...” 1

Tata face dializa acolo! Aseara m-a sunat ca el nu vine acasa, ca il duc in carantina, ca au fost toti testati si sunt cateva cazuri. Testul lui trebuia sa vina azi dar nu a venit! I-au inghesuit pe toti 30 ca pe vite, cu politie si jandarmi, apoi i-au urcat in masini si i-au dus undeva fara sa le spuna unde merg! Tata a aflat ca in Popesti Leordeni! nu a intrebat nimeni daca au vreun tratament, daca au nevoie de ceva, mai ales avand in vedere ca vorbim de bolnavi cronici cu multe probleme de sanatate si cu tratamente fara de care nu pot trai!

A fost nevoie de lacrimi, tipete, insistenta multa ca sa aflu unde l-au dus de la politie, caci la dsp nu raspundea nimeni, iar politia imi spunea sa merg eu in popesti la politia locala sa aflu! Adresa data de ei era gresita, e adresa unei fabrici la care toata ziua a venit lume sa intrebe unde au fost dusi bolnavii de la dializa, cei de la fabrica au spus la primarie si primaria le-a zis inchdeti-le si voi telefonul daca va suna!

Foarte greu, si mai mult pe ghicite, am gasit centrul, oamenii din carantina scoteau capul pe geam. Eu nu am avut acces inauntru dar tata mi-a spus ca sunt 2 in camera si sunt 4 paturi suprapuse!!! Asta in conditiile in care nu se stie exact cine e pozitiv si cine negativ!!!!

Maine ei vor merge toti la dializa, nu se stie unde! Dar ideea e ca vor fi amestecati, pozitivi cu negativi!!! Dupa 2 zile de sunat non stop la DSP, in final mi s-a raspuns si mi s-a spus ca se considera ca toti au fost expusi si ca ei nu au resurse sa ii separe! Asa ca ii imbolnaviti pe toti oricum?? Locurile de carantina sunt de fapt ca sa fie toti imbolnaviti???

Ce se poate face si cum putem opri asemenea abuzuri?

Iar centrul de dializa avea covid de 2 saptamani dar a mintit!!

Sper sa infunde puscaria!”