Marcelina Popa: „Aceasta este sora mea…s-a împăcat cu gândul că se va îmbolnavi… Zilnic are 30 – 40 de pacienți, unii întorși din străinătate, mulți cu infecții respiratorii acute. Azi a chemat ambulanța pentru un copil cu febră și respirație sacadată. Mai are acasă încă 7 măști. De la DSP nu se dă nimic, în farmacii nu se găsesc. E un om credincios, merge regulat la biserică și încearcă să…”

Medicii pur și simplu urlă după echipamente de protecție. Guvernul a fost luat prin surprindere. Nu se aștepta ca acest coronavirus să vină și în România chiar dacă Italia era infectată. Guvernul a promis că va cumpăra multe echipamente, multe teste, multe multe. Pentru unii medici va fi însă prea târziu.

Marcelina Popa:Aceasta este sora mea. Deși pare mai tânără, are 56 de ani. E medic de familie într-o comună cu vreo 10.000 de locuitori. Zilnic are 30 – 40 de pacienți, unii întorși din străinătate, mulți cu infecții respiratorii acute.

Marcelina Popa: „Aceasta este sora mea...s-a împăcat cu gândul că se va îmbolnavi...  Zilnic are 30 - 40 de pacienți, unii întorși din străinătate, mulți cu infecții respiratorii acute. Azi a chemat ambulanța pentru un copil cu febră și respirație sacadată. Mai are acasă încă 7 măști. De la DSP nu se dă nimic, în farmacii nu se găsesc. E un om credincios, merge regulat la biserică și încearcă să...” 1

Azi a chemat ambulanța pentru un copil cu febră și respirație sacadată.
Mai are acasă încă 7 măști. De la DSP nu se dă nimic, în farmacii nu se găsesc. E un om credincios, merge regulat la biserică și încearcă să trăiască creștinește tot timpul.

E unul dintre oamenii pe care închiderea bisericilor i-a afectat cel mai mult, dar tot ea spune: “Poate e mai bine așa. Mai devreme sau mai târziu, eu voi deveni un vector de transmisie a bolii”.

Altfel spus, s-a împăcat cu gândul că se va îmbolnavi. Îmi spunea, apropo de un prieten din Lombardia, asistent medical, care s-a îmbolnăvit de covid-19: “Cred că se simte și un pic ușurat: a scăpat de tensiune”.
O cheamă Daniela Nicoleta. 🙂 ”

1.300 de cadre medicale sunt în izolare, iar 72 sunt infectate cu noul coronavirus la Spitalul Județean din Suceava, anunță Realitatea. O combinație fatală de lipsă de echipamente și incompetență.
Din acest motiv, instituția a fost închisă pentru dezinfectat timp de 48 de ore, după care va deveni spital dedicat exclusiv cazurilor de COVID-19. Pentru că întregul personalul este în izolare, vor fi aduși medici de la alte spitale și din alte județe.