(Last Updated On: March 25, 2020)

Adevărata criză coronavirus va veni când pacienții nu vor mai fi îngrijiți pentru că nu există medici/asistente. Vor fi epuizați, bolnavi, morți sau trebuie specializați pentru echipamentele de urgență.

Laura Zarafin: „Eu tot nu înțeleg, dar poate nu sunt eu așa deșteaptă. Sunt un medic simplu, un simplu pion pe o tablă unde regina este inactivă.
De ce tot vorbiți de numărul de paturi de TI ?

Laura: „Sunt un medic simplu...Ce personal va îngriji pacienții intubați ? Am primit mai multe mesaje de la medici din alte specialități care mă întreabă in cât timp pot învăța să intubeze si să ventileze, pentru că in spitalele lor există doar un anestezist ; in cele mai puțin dramatice cazuri au 2-3 anesteziști ! Ce asistente rutinate in îngrijirea pacienților intubați aveți ? Deci, întrebare publică” : 1

Ce personal va îngriji pacienții intubați ?
Am primit mai multe mesaje de la medici din alte specialități care mă întreabă in cât timp pot învăța să intubeze si să ventileze, pentru că in spitalele lor există doar un anestezist ; in cele mai puțin dramatice cazuri au 2-3 anesteziști !

Ce asistente rutinate in îngrijirea pacienților intubați aveți ?
Deci, întrebare publică : de unde cumpărați personal specializat (medici, asistente, infirmiere etc) in îngrijirea pacienților intubați si ventilați mecanic ?
Hai …să aud idei. IDEI. Altele, in afara de cea că vor sta medicii câte 24 de ore încontinuu la muncă (pt că vor fi omorâți de epuizare înainte să fie omorâți de virus) !!!

Uitați-vă la Italia : 3840 cadre medicale infectate .
Uitati-vă la cifrele din România – peste 8% dintre cei infectați sunt din rândul personalului din spitale , imbolnavit de inconstienta unor nemernici mincinosi !

Vă rog din suflet pe toti cei din lista mea si nu numai , pe toti cei ce puteti ajuta personalul medical , indiferent cum , fie si doar facând din pamperși măști faciale !!!

Mobilizati pe toți cei ce pot să facă măști ( italienii au folosit materiale din care se fac scutece absorbante ) si distribuiti masiv spitalelor .
Pentru ORL-isti , ATI-isti , UPU , chirurgi si personalul care ingrijește pacienți COVID 19 , la care este un risc cel putin echivalent riscului pt stomatologi , este obligatorie masca ffp2 , viziera , halate chirurgicale impermeabile si cizme de cauciuc .

Nu avem nevoie de bani si nici de mulțumiri .
Avem nevoie de protectie pentru a nu ne transforma in infectati si pentru a putea trata pacientii !!”

Conform unei informări a Grupului de Comunicare Strategică, în acest moment, în România, sunt 103 cadre medicale infectate cu noul coronavirus, informează Digi 24.

„Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19, după cum urmează:

43 Medici (27 medici la Suceava)

45 Asistenți medicali ( 30 asistenți medicali la Suceava)

14 Infirmieri ( 13 infirmieri la Suceava)

1 îngrijitoare”, se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică.