(Last Updated On: March 24, 2020)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat carantină totală după ce inconștienți au ieșit la grătare sâmbătă. Armata va fi trimisă pe străzi pentru a acorda suport Poliției și Jandarmeriei.

Klaus Iohannis, citat de Digi 24: „Se vor introduce noi restricții în sensul în care ce a fost până acum o recomandare, devine o obligație. Stăm acasă. Oamenii pot să iasă din casă pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumpărăturile de pe o zi pe alta.

Klaus Iohannis trimite armata pe străzi! Carantină totală în România. Radu Hossu: „Sunați-vă părinții și bunicii. Din momentul ăsta nimeni de peste 65 de ani nu mai are voie să iasă deloc din casă!” 1

Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, pentru ca aceste măsuri să fie respectate integral.

Am convenit să folosim și armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va dispune personal care va suplimenta forțele de poliție.

Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale. Vor trebui, în interesul lor propriu, să stea tot timpul acasă.

Restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”

Radu Hossu: „Pe scurt și fără alte detalii: sunați-vă părinții și bunicii. Din momentul ăsta nimeni de peste 65 de ani nu mai are voie să iasă deloc din casă!”

Elena Calistru: „Președintele anunță carantină totală și că armata va da o mână de ajutor. Nu știm încă detalii, urmează o ordonanță militară azi.
Urmează vremuri grele și mă bucur că omul cu cele mai multe voturi din țară își asumă rolul de a anunța aceste lucruri.

In rest: 1. Noi stăm acasă și 2. Autoritățile trebuie să ofere transparență. Așa se construiește încrederea, așa ne ajutăm reciproc”.