(Last Updated On: March 24, 2020)

Luiza Șora, soția filosofului Mihai Șora, a postat în urmă cu o oră un mesaj pe Facebook în care anunță că amândoi au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

“Pozitivi, amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa”, a scris Luiza Șora pe pagina ei de Facebook.

Mesajul postat pe Facebook a adunat sute de comentarii și distribuiri. În comentarii oamenii le urează celor doi însănătoșire grabnică.

Informația nu a putut fi confirmată deocamdată. Luiza Șora nu a oferit lămuriri și nici nu a putut fi contactată telefonic, scriu jurnaliștii de la Hotnews.

Ultimul mesaj pe Facebook a fost postat de filosoful în vârstă de 103 ani în urmă cu 3 ore, iar acesta nu dădea de înțeles că ar fi vreo problemă medicală: “A venit iarna. Văd o pojghiță de zăpadă pe acoperișul caselor: avea, așadar, dreptate copacul de sub fereastră să aștepte cuminte și să nu înflorească. 18 grade în cameră. Într-o vreme, în anii ceaușismului, eram meșter în instalații din perne, pături și țoluri perfect îmbinate în jurul biroului; gândul meu pios se îndrepta, de fiecare dată, către poporul eschimos, de la care am învățat alcătuirea culcușului. Merg acum să aduc ghivecele din balcon în casă, iar apoi, cu permisiunea dumneavoastră, mă retrag în micul meu iglu, la citit și desenat”.

Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).

Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova, Arad și Iași, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire.