(Last Updated On: March 26, 2020)

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a anunțat la mai multe posturi de televiziune planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus.

Principalul motiv care a dus la demisia ministrului Victor Costache a fost anunțul făcut de acesta miercuri seara la posturile de televiziune privind testarea colectivă a populației din București, au declarat pentru Digi24.ro surse oficiale.

Medicul Bogdan Moldovan: „Sunt trist ca a plecat Ministrul Costache...El tinea o justa balanta intre sistemul public strivit de personalitatea lui Arafat si sistemul privat. Acum sincer ma astept la ce e mai rau.. "Planul alb" al dezastrului Covid prevedea initial ca ...” 1

Ministrul a făcut turul presei pentru a anunța cetățenii că cei care locuiesc în Capitală vor fi testați „din ușă în ușă” pentru coronavirus, provocând stupoare și indignare atât în rândul celor din Comitetul de urgență, cât și la Guvern și în PNL, dar și la Palatul Cotroceni. Problema era că nu exista nicio decizie în acest sens luată la nivelul Guvernului și nici susținere logistică – nu există testele necesare pentru a acoperi testarea în masă. S-a creat astfel o așteptare în rândul populației care nu poate fi acoperită de autorități.

Medicul Bogdan Moldovan a scris: „Sunt trist ca a plecat Ministrul Costache…El tinea o justa balanta intre sistemul public strivit de personalitatea lui Arafat si sistemul privat. Acum sincer ma astept la ce e mai rau..

“Planul alb” al dezastrului Covid prevedea initial ca dupa ce sectiile de Infectioase(etapa1) si Pneumo-Neuro(2) sunt depasite, in etapa 3 sa fie implicat SCJU ca “spital Covid” iar activitatea “Non-Covid” sa fie dirijata catre centrele private care sa deserveasca toate urgentele.

Ce se intampla in fapt? Spitalul de Infectioase si-a ocupat capacitatea cu cazuri Cov pozitive dar asimptomatice(imensa majoritate) si nu are capacitatea de a trata cazuri de Terapie Intensiva Covid. deci prima reduta s-a predat fara lupta. Reduta 2 la fel nu are nici competenta si nici dotarea de a trata cazurile grave.

Si aici urmeaza marea rocada “post Costache”.Toata lumea medicala din sistemul public in frunte cu Marele Aiatolah se pregateste sa sara peste etapa 3 si sa transforme centrele private in “centre Covid” si sa tina in rezerva SCJU ca centru non-covid. Doamne, de cand si-au dorit sa pateze in sfarsit si pentru totdeauna “cel mai curat spital din Europa” care le statea ca un spine in ochi.

Vreau sa asigur pe toata lumea ca abia astept!!Sper sa nu fie cazul dar sunt pregatit!Eu ma intalnesc cu moartea in fiecare zi si si-a rupt dintii in spinarea mea..”