(Last Updated On: March 26, 2020)

Managerul spitalului Victor Babeș București, dr. Emilian Ioan Imbri, este de părere că numărul celor infectați cu noul coronavirus este mult mai mare decât cel anunțat oficial.

Din cauza transmiterii comunitare sunt mult mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, în România, chiar dacă pacienții poate nu știu, spune acesta.

Dr Emilian Imbri: "Sunt mii de români infectați cu coronavirus, dar nu au simptome și care s-ar putea să nu aibă niciodată...Sunt oameni care vin la spital și cer..." 1

”În România sunt zeci, sute, mii de persoane care circulă în momentul de față. De la 65 de ani în jos, eu vă asigur că sunt mii de purtători de virus asimptomatici, deci care nu au simptome și care s-ar putea să nu aibă niciodată. Nu poți să testezi toți oamenii și atunci îi testezi pe cei simptomatici.

Nu sunt regulile mele, sunt lucrurile pe care le-am primit la spital, sunt lucruri pe care le-am discutat cu colegii mei de specialitate”, a explicat medicul, citat de dcnews.ro.

”Sunt oameni care vin la spital și cer să fie testați. Îi întreb de ce? Păi ieri m-am întâlnit cu cineva care știu că este pozitiv. Păi dacă-l testăm astăzi, iese testul pozitiv și omul pleacă acasă liniștit. Dacă îi spui acelui om: du-te acasă, te autoizolezi și dacă apare o febră, o ușoară răgușeală, atunci facem testul. Cât stai în casă? Două săptămâni. După două săptămâni, dacă nu se iau și alte m