Doru Oprea: „In Italia e prăpăd, ieri au murit 475, azi 479 iar spitalele nu mai au paturi. Nu mai canta nimeni la balcoane, e doliu național. Azi au chemat camioane ale armatei care au preluat morții urmând sa-i incinereze. Daca familia nu si-a luat adio de la cel bolnav atunci când a fost dus la spital acum nu o mai poate face si tot ce va primi va fi un pumn de cenușă. Se pare ca si Spania urmează …”

Se tot vorbește să stăm în casă 2-3-6-10 săptămâni. Și cum să rezistăm atâta timp?

Doru Oprea: „In Italia e prăpăd, ieri au murit 475, azi 479 iar spitalele nu mai au paturi. Nu mai canta nimeni la balcoane, e doliu național. Azi au chemat camioane ale armatei care au preluat morții urmând sa-i incinereze. Daca familia nu si-a luat adio de la cel bolnav atunci când a fost dus la spital acum nu o mai poate face si tot ce va primi va fi un pumn de cenușă.

Doru Oprea: „In Italia e prăpăd, ieri au murit 475, azi 479 iar spitalele nu mai au paturi. Nu mai canta nimeni la balcoane, e doliu național. Azi au chemat camioane ale armatei care au preluat morții urmând sa-i incinereze. Daca familia nu si-a luat adio de la cel bolnav atunci când a fost dus la spital acum nu o mai poate face si tot ce va primi va fi un pumn de cenușă.  Se pare ca si Spania urmează ...” 1

Se pare ca si Spania urmează scenariul Italiei iar Franța încearcă din răsputeri sa nu urmeze același curs. Soluția propusa de autorități este ca toți sa stam in casa doua luni. Ok, așa vom face, întrebarea mea este cu ce bani ne mai plătim facturile de curent, telefonie, gaze, întreținere, rate si leasinguri daca nu mai muncim? Economia va paraliza complet iar criza din 2008 ne va părea o glumă.

Cei care lucrează la Stat vor primi salarii iar pensionarii își vor primi pensiile, Statul nu da faliment niciodată. La o adică tipărește bani si creste inflația. Dar restul, milioanele care lucrează in privat? Antreprenorii care trăiau de la o luna la alta?

Va organiza Statul pe modelul gândit de Ceaușescu in București, celebrele Circuri ale Foamei unde vom merge sa primim o gamela de supa si o plasa de mâncare? Va aduce Statul mâncare la geam si noi de la balcoane vom cobori un cos pentru a fi umplut cu mâncare? Are Statul Roman banii necesari pentru a hrăni 18,000,000 milioane de oameni?”

Digi 24 anunță că bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus din Italia l-a depășit astăzi pe cel din China, după ce autoritățile din peninsulă au anunțat 427 de noi decese în ultimele 24 de ore.