Ce simți prima oară dacă ai coronavirus? “Inițial am avut o durere în gât care a persistat ca și intensitate timp de două zile, ulterior asociind dureri musculare generalizate, senzații de greață, dureri importante de cap care nu cedau la tratamentul simptomatic. Apoi…”

(Last Updated On: March 28, 2020)

Mulți se întreabă ce simți prima oară dacă ai coronavirus. O româncă a povestit pentru Antena 3 ce a pățit.

“Inițial am avut o durere în gât care a persistat ca și intensitate timp de două zile, ulterior asociind dureri musculare generalizate, senzații de greață, dureri importante de cap care nu cedau la tratamentul simptomatic” a povestit românul, potrivit Antena 1.

Ce simți prima oară dacă ai coronavirus? "Inițial am avut o durere în gât care a persistat ca și intensitate timp de două zile, ulterior asociind dureri musculare generalizate, senzații de greață, dureri importante de cap care nu cedau la tratamentul simptomatic. Apoi...” 1

Tot aceeași persoană a dezvăluit cum s-au agravat simptomele, după doar câteva zile.

„Apoi am remarcat modificări ale gustului și pierdea mirosului. S-a instalat o stare de oboseală generalizată, iar ulterior am asociat în a patra zi de la diagnosticare febră”, a spus pacienta, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Luca Kilian (20 de ani) a fost primul fotbalist din Germania infectat cu COVID-19. Apărătorul lui Paderborn a explicat cum a început totul, cum s-a simțit și ce înseamnă noul coronavirus pentru un tânăr de 20 de ani.

”Pe 10 martie a pornit totul, cu o mică iritare a gâtului, dar nici măcar nu tușeam. A doua zi m-a durut capul, dar am continuat să mă antrenez. Apoi, pe 12 martie, am avut primele bufeuri şi am vorbit cu medicul echipei, care mi-a făcut un test.

Apoi, o zi mai târziu, a devenit totul mai violent. Aveam febră puternică şi tremurături serioase. În acel moment, mi-a fost cu adevărat frică pentru prima oară”, a explicat Kilian, pentru publicația germană Westfalen-Blatt.

Fotbalistul a povestit că nu a mers la spital, ci la casa părinților săi, în Dortmund. ”M-am izolat în camera copilăriei mele și am avut grijă să respect toate regulile de igienă”, a mărturisit fotbalistul.

”Simptomele violente mi-au arătat că nu e o simplă gripă. M-am simțit mai rău zi de zi și asta m-a afectat. Mi-a fost frică, iar sentimentul nu a dispărut până când am început să îmi revin”, a mai spus Kilian.