C. T. Popescu: „Blindate pe străzi și soldați cu automatul de gât, ca să ce? Ca să împuște coronavirușii care invadează cadrele medicale și spitalele lipsite de apărare, călărind pe manageri idioți și iresponsabili?”

Militarii români au ieșit pe străzi pentru a-i ajuta pe polițiști în vederea menținerii carantinei impuse de autorități. Echipaje ale armatei au fost văzute pe străzile principalelor orașe din România.

„Ne-am unit forțele!
Suntem aici să construim un zid în fața COVID-19.
Vrem ca la final, NOI ȘI VOI, să putem scrie pe el “Am reușit împreună!”
Tot ce trebuie să faceți este să STAȚI ACASĂ, să vă protejați și să vă informați doar din surse oficiale”, a fost mesajul transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

C. T. Popescu: „Blindate pe străzi și soldați cu automatul de gât, ca să ce? Ca să împuște coronavirușii care invadează cadrele medicale și spitalele lipsite de apărare, călărind pe manageri idioți și iresponsabili?” 1

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu se întreabă de ce militarii au ieșit pe străzi în mașini blindate și cu arma la gât.

„Blindate pe străzi și soldați cu automatul de gât, ca să ce?
Ca să împuște coronavirușii care invadează cadrele medicale și spitalele lipsite de apărare, călărind pe manageri idioți și iresponsabili?”, a scris acesta pe Facebook.

C. T. Popescu: „Blindate pe străzi și soldați cu automatul de gât, ca să ce? Ca să împuște coronavirușii care invadează cadrele medicale și spitalele lipsite de apărare, călărind pe manageri idioți și iresponsabili?” 2

Elena Vijulie Tănase a scris pe Facebook: „Stati in casa daca va pasa 16. Care e logica pt care militarii care ajuta politia nu sunt pe jos, walking, sau in niste masini cat mai aproape de cele obisnuite? Nu erau suficiente uniformele ca sa spunem de aceasta data de-adevaratelea “Armata e cu noi!”? Chiar trebuie folosita tehnica militara? Care e scopul?

Cum te legitimeaza daca soldatul sta in tanc sau whatever se cheama masina aia? Ultimele dati cand au defilat tancurile pe strazi, au fost: 1. Romania era ocupata de URSS, drapelul era rosu. 2. La Revolutie, cand prezenta/folosirea tancurilor a fost o diversiune criminala.

Ce minte stralucita au cei care s-au gandit ca e bine sa ne amintim acum asa ceva?

PS. Aaaa, stiu, nu aveti masti. Nici noi. Aveti dreptate, stati la distanță.”