Alexandru Rafila: „Dacă iau clorochina preventiv șase luni de zile mă omor singur. Mă sună colegi și mă întreabă dacă pot să ia clorochina preventiv. Haideți să ne calmăm. Pentru un popor care nu dă doi bani pe prevenție, acum suntem exagerat de preventivi și gata să ne omorâm pe noi datorită unor …”

(Last Updated On: March 28, 2020)

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a explicat la Marius Tucă Show de ce nu este bine să iei Clorochina, preventiv.

“Am văzut schema din Germania. Clorochina e un medicament care scade edemul și nu duce la distrugerea pneumocitelor. Clorochina se folosește deoarece scade inflamația la nivelul plămânilor, nu omoară virusul, dar îmbunătățește capacitatea pacientului de a rezista. Mă sună colegi și mă întreabă dacă pot să ia clorochina preventiv.

Alexandru Rafila: „Dacă iau clorochina preventiv șase luni de zile mă omor singur. Mă sună colegi și mă întreabă dacă pot să ia clorochina preventiv. Haideți să ne calmăm. Pentru un popor care nu dă doi bani pe prevenție, acum suntem exagerat de preventivi și gata să ne omorâm pe noi datorită unor ...” 1

Dacă iau clorochina preventiv șase luni de zile mă omor singur. Haideți să ne calmăm. Pentru un popor care nu dă doi bani pe prevenție, acum suntem exagerat de preventivi și gata să ne omorâm pe noi datorită unor comportamente care nu își au locul. Trebuie să luam măsuri, dar nu excesive”, a declarat Alexandru Rafila, în direct la Marius Tucă Show, potrivit RTV.

Medicul susține că oamenii sunt speriați și neinformați, iar cadrele medicale care au o formă ușoară a virusului își pot continua munca dacă poartă echipament de protecție.

„Oamenii sunt foarte speriați, neinformați. A te îmbolnăvi nu e o nenorocire. Sigur, e un risc. Dar nu e o nenorocire. Trebuie să ne asumăm că suntem medici și să lucrăm pentru pacienți. Cadrele medicale care au o formă ușoară de boală pot să își continue munca purtând echipamentul de protecţie, fără să infecteze colegii și pacienții”, a precizat Rafila.

Alexandru Rafila susține că pandemia de coronavirus va avea o evoluție de doi ani și va fi mai blândă în timpul verii.

“După părerea mea, această epidemie va avea o evoluție de doi ani”, a mai spus Alexandru Rafila.