(Last Updated On: March 24, 2020)

De ce se mai chinuie autoritățile să ia măsuri anti-coronavirus dacă medicii nu le respectă? 103 cadre medicale s-au îmbolnăvit de coronavirus pentru că și-au bătut joc de meserie. Medicul Adrian Streinu Cercel spune că așa ceva era de așteptat.

Despre cazul medicilor de la Suceava care s-au infectat, directorul Institutului Matei Balș, prof.dr. Adrian Streinu Cercel, a spus că se aștepta ca acest „accident epidemiologic” să se întâmple la Iași, din cauza numărului mare de persoane venite din Italia, informează stiripesurse.ro.

Adrian Streinu Cercel, după ce 103 cadre medicale s-au îmbolnăvit de coronavirus. „Era de așteptat. Nemaipomenit este că au fost peste 50 de persoane în aceeași zi. Asta înseamnă că au avut în spate o persoană puternic transmițătoare. Pot fi persoane ...” 1

„Ce s-a întâmplat la Suceava nu este ceva nemaipomenit, este ceva ce era de așteptat. Eu mă așteptam să apară la Iași. (…) Pentru că foarte multe persoane au venit din Italia cu avioanele cu relația Iași – Suceava. (…) Faptul că s-a întâmplat la Suceava este un accident epidemiologic. Nemaipomenit este că au fost peste 50 de persoane în aceeași zi. Asta înseamnă că au avut în spate o persoană puternic transmițătoare. Pot fi persoane puternic transmițătoare persoanele ipohondre, care în realitate nu au nimic, se plimbă din cabinet în cabinet”, a afirmat prof.dr. Adrian Streinu Cercel.

Un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19, conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, anunță GCS.

Din cele 103 cadre medicale, 43 sunt medici, dintre care 27 sunt din Suceava.

Mai sunt diagnosticați 45 de asistenți medicali, dintre care 30 în Suceava, 14 Infirmieri (13 infirmieri Suceava) și o îngrijitoare.