Ștefan Mandachi: „S-au cazat primii medici la hotel și de mâine vin alții. Încă mai sunt camere disponibile. Toate cazările se fac în cel mai corect mod, transparent, nu pe pile sau relații. Chiar acum m-a sunat un doctor. E de la ortopedie. Face de gardă în locul unui coleg suspect de Coronavirus. Întrucât am o mare …”

(Last Updated On: March 22, 2020)

Omul de afaceri sucevean, Ștefan Mandachi, a anunțat că s-au cazat primii medici la hotelul său. În urmă cu două zile antreprenorul a spus că își pune la dispoziție, gratuit, patru etaje ale hotelului său de 4 stele cadrelor medicale din întregul județ Suceava.

Acesta a oferit Hotelul Mandachi cadrelor medicale și voluntarilor, fără să încaseze vreo subvenție pentru carantină sau compensație din partea statului român.

Ștefan Mandachi: „S-au cazat primii medici la hotel și de mâine vin alții. Încă mai sunt camere disponibile. Toate cazările se fac în cel mai corect mod, transparent, nu pe pile sau relații. Chiar acum m-a sunat un doctor. E de la ortopedie. Face de gardă în locul unui coleg suspect de Coronavirus. Întrucât am o mare ...” 1

De asemenea, a zis că le va oferi câte o masă pe zi tuturor celor care se vor caza la hotelul său și le va pune la dispoziție și toate saloanele de evenimente de la Magnificus Plaza tuturor antreprenorilor care doresc să confecționeze și să livreze gratuit spitalelor, măști de protecție sau cusături.

Ștefan Mandachi a scris: „Am vorbit cu doctorii, citiți ambele puncte, durează 70 secunde:
1. S-au cazat primii medici la hotel și de mâine vin alții. Încă mai sunt camere disponibile. Toate cazările se fac în cel mai corect mod, transparent, nu pe pile sau relații. Cartelele/cheile sunt predate la Spital unde vor fi împărțite de către șefii de secție. Deci mergeți cu încredere la superiorii voștri, selecția se va face corect, în funcție de gravitate. La fel și pentru Poliție. Nu hotelul face selecția, ci autoritățile, care știu mai bine problemele.

2. Chiar acum m-a sunat un doctor. E de la ortopedie. Face de gardă în locul unui coleg suspect de Coronavirus. Întrucât am o mare comunitate online mi-a spus să vă rog din suflet ceva în numele tuturor doctorilor:
ATENȚIE, NU MAI VENIȚI LA AMBULATORIU DACĂ NU SUNT PROBLEME GRAVE! În special domnii/doamnele în vârstă, nu mai veniți acum cu probleme vechi (cronice) de șold, genunchi, umăr etc. !!! Puteți amâna un astfel de consult cu câteva luni. Nu arde acum!!!

Dar oamenii în vârstă, fix acum vin. Crează cozi și ambulatoriul este plin. Doctorii sunt deja depășiți.

O să regretăm cu toții, iată de ce:
În afară de suspecții de coronavirus, se petrec și alte nenorociri. De pildă, în Suceava patru accidente rutiere mortale. Sau vin oamenii cu fracturi, care necesită operație. Cu toții sunt aduși la spital la Ortopedie. Dacă se închide secția de ortopedie (și se va închide dacă mai dați năvală inutil) toate operațiile se vor face la Iași! Se mută totul din Suceava. Ce facem atunci? Deci ați înțeles? Vă rupeți o mână, stați cu ea până la Iași. Asta dacă aveți cu ce salvare merge până acolo, dacă n-or fi infectați și cei de la ambulanță.

Doctorul mi-a subliniat că el a avut zece operații în ultimele zile. (Doamne ferește! Să stai cu bisturiul în mână și să te gândești că e plin de virus pe lângă tine sau poate chiar cel operat a intrat în contact). În plus, soția lui are astm…

Aseara s-au testat 20 medici de Coronavirus. Dacă toți vor fi depistați pozitiv???

Încă un motiv să stați în casă: nu vă mai rupeți picioarele, nu mai faceți accidente rutiere și astfel ajutați indirect la stoparea epidemiei.

Prietenii mei din listă, vă rog explicați bunicilor și părinților că acum e nevoie DE UN PAS MIC DE FURNICĂ ȘI VOR FI EROI. Să stea acasă. Dacă nu pentru ei, măcar pentru voi. Să amâne cu o lună verificările de rutină, care nu-și au rostul acum. Voi sunteți tineri. Chiar nu aveți un gram de ambiție în voi să convingeți cu argumente niște rude???

În urma discuției cu doctorul am înțeles că PRIMA LINIE nu sunt doar infecțioasele și terapia intensivă. Întreg spitalul este sub asediu!”