(Last Updated On: March 24, 2020)

Prostie uriașă la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Nu mai puțin de 72 de cadre medicale au fost confirmate până acum cu coronavirus, a anunțat luni seară secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, anunță Pro tv.

Stefan Mandachi: „Și uite așa la Suceava e prăpădul. Cauzele?
1. MINCIUNI. În traducere= LIPSĂ DE EDUCAȚIE.
Nimeni n-a făcut o urgență națională din Educație. Educația a fost a șaptea roată de la căruță. Principiul fundamental de funcționare a învățământului = LASĂ CĂ MERGE Ș-AȘA sau ”las’ c-o mai târâim un an”. Mereu s-a amânat. S-au adus din an în paște câte doi-trei invitați străini, (chipurile experți) doar ca să puncteze la capitolul imagine. În rest? O varză totală, repere comuniste, mentalitate de șef-sclav.

Stefan Mandachi, despre cei 72 de medici și asistente infectați cu coronavirus. „Și uite așa la Suceava e prăpădul. Cauzele?  Cadrele medicale trebuiau să iasă în curtea spitalului de acum două săptămâni și să țipe, să urle, să protesteze cu steaguri în mâini: nu mai primim pe nimeni în spital până ce nu suntem izolați complet și protejați măcar 51%. Să își urle evidența ...” 1

2. LIPSA DE ASUMARE (lipsă de tupeu & curaj)= cadrele medicale trebuiau să iasă în curtea spitalului de acum două săptămâni și să țipe, să urle, să protesteze cu steaguri în mâini: nu mai primim pe nimeni în spital până ce nu suntem izolați complet și protejați măcar 51%. Să își urle evidența: dacă nu scoateți armata pe străzi, infectăm un oraș!!! Chiar așa era de greu să anticipezi o avalanșă când vedeai în toată presa inconștiența unor idioți care mint cu sânge rece??? Adică putea fi un alt deznodământ? Era suficient un singur curajos! Și i-ar fi ”infectat” cu tupeu pe toți.

3. FRICA DE A FI BÂRFIT ȘI ÎNJURAT = de teamă să nu iasă din turmă, nimeni nu a ridicat vocea. ”Ce zice lumea dacă…?” Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povetea așa: Suceava e jale”.

Oana Șlemco: „Zeci de angajați ai Spitalului Județean Suceava stau la coadă de vreo trei ore ca să fie testați pentru depistarea COVID. Salariații au fost chemați la ora 8.00, la Dermatologie, unii au venit mai devreme, însă deocamdată sursele mele spun că n-a venit niciun specialist ca să recolteze probele.
Stefan Mandachi, despre cei 72 de medici și asistente infectați cu coronavirus. „Și uite așa la Suceava e prăpădul. Cauzele?  Cadrele medicale trebuiau să iasă în curtea spitalului de acum două săptămâni și să țipe, să urle, să protesteze cu steaguri în mâini: nu mai primim pe nimeni în spital până ce nu suntem izolați complet și protejați măcar 51%. Să își urle evidența ...” 2

Sunt angajați de pe mai multe secții, inclusiv Pediatrie”.