România în luptă cu coronavirus: Medici cu saci de gunoi în picioare, pe post de echipament de protecție

Potrivit ultimelor statistici, 10% din cei infectați cu coronavirus în România sunt cadre medicale. Numărul se datorează în principal lipsei echipamentelor de protecție din spitale.

Sorin Alexandru, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Craiova, a folosit în aceste zile, ca echipament de protecție, un halat de unica folosință de vizitator, saci de gunoi în picioare, prinși cu leucoplast, viziera proprietate personală a unei colege, mască chirurgicală non-FFP2, informează hotnews.ro.

România în luptă cu coronavirus: Medici cu saci de gunoi în picioare, pe post de echipament de protecție 1

“Asa ne-a echipat Ministerul Sănătății sa vedem un posibil bolnav de COVID-19. Noaptea 24 spre 25 martie. Se pare ca secția UPU face eforturi sa ne asigure un echipament decent. Sa vedem câte echipamente ne va trimite Guvernul Izolatilor la Domiciliu. Și când! Să nu fim pozitivi până atunci”, declară medicul Sorin Alexandru.

Astăzi va ateriza pe Aeroportul Otopeni o aeronavă NATO care transportă 45 de tone de echipament medical din Coreea de Sud.

Ministerul Apărării Naționale a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.

Potrivit Forțelor Aeriene Române, sunt 100.000 de combinezoane de protecție, care au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate.

Madalin Hodor: Halat de unica folosință de vizitator, saci de gunoi în picioare, prinși cu leucoplast, viziera proprietate personală a unei colege, mască chirurgicală non-FFP2 – este echipamentul de protecție folosit în aceste zile de Sorin Alexandru, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Craiova.”
Poza 1: echipament medic român
România în luptă cu coronavirus: Medici cu saci de gunoi în picioare, pe post de echipament de protecție 2
Poza 2: echipament medic sud-coreean
România în luptă cu coronavirus: Medici cu saci de gunoi în picioare, pe post de echipament de protecție 3
Iar ministrul nostru spune ca vrea sa testeze toți bucureștenii. Demență. ..