(Video) Şofer român de TIR infectat cu coronavirus în Spania, salvat și scos de la Terapie Intensivă în aplauzele medicilor

(Last Updated On: March 26, 2020)

Un șofer român de TIR a fost salvat de la moarte și scos de la Terapie Intensivă în aplauzele medicilor. Acesta a fost infectat cu coronavirus, este pacientul 0 în Galicia.

Primul pacient cu coronavirus din Vigo, Spania, un șofer român de TIR, a părăsit unitatea de terapie intensivă a Spitalului Alvaro Cunqueiro, unde era internat încă din noaptea 6 martie. Daniel, un bărbat de 43 de ani, care locuiește în Moana și este șofer de camion, a călătorit la Madrid pe 22 februarie, pentru a-și vizita familia, de origine română, anunță Observator Tv.
(Video) Şofer român de TIR infectat cu coronavirus în Spania, salvat și scos de la Terapie Intensivă în aplauzele medicilor 1

Săptămâna următoare a mers de câteva ori la camera de urgență, iar duminică seara, pe 1 martie, a fost internat. Timp de patru zile nu a fost suspectat că ar putea fi infectat cu coronavirus și nu a fost testat. Testul a fost pozitiv pe 4 martie. A doua zi a fost depistată soția sa. Apoi, fiul ei de 15 ani și nepoata, de 27. Femeia și nepoata sunt deja vindecate.

Din cauza unei afecțiuni cardiace, imediat după confirmarea cu coronavirus starea lui daniel s-a deteriorat și a fost mutat la Terapie Intensivă în stare critică. După trei săptămâni, el a fost salvat și miercuri la prânz a fost mutat într-o secție a spitalului, unde va mai sta internat încă câteva zile, scrie La Voz de Galicia.

Când a părăsit Terapia Intensivă, tot personalul care a fost acolo l-a aplaudat, iar el și-a ridicat brațul în semn de recunoștință pentru aceste 19 zile. Daniel nu e vindecat încă, deoarece în ultimele teste pentru virusul SARS-CoV-2 a ieșit pozitiv, dar ce a fost mai rău pentru el s-a terminat.