Este corect? USR cere suspendarea pensiilor speciale ale parlamentarilor pentru anul acesta și direcționarea banilor către Ministerul Sănătății: S-ar strânge aproape zece milioane de euro pentru lupta cu pandemia de coronavirus

(Last Updated On: March 28, 2020)

Senatoarea USR Florina Presadă a depus un amendament la ordonanța de urgență adoptată săptămâna trecută de guvern prin care cere suspendarea pensiilor speciale ale parlamentarilor pentru anul 2020 și direcționarea banilor către Ministerul Sănătății.

Presadă subliniază că cei aproape zece milioane de euro economisiți din suspendarea plății pensiilor speciale ar putea fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente de protecție, ventilatoare pulmonare și tratamente în lupta cu pandemia de coronavirus, scrie g4media.ro.

Este corect? USR cere suspendarea pensiilor speciale ale parlamentarilor pentru anul acesta și direcționarea banilor către Ministerul Sănătății: S-ar strânge aproape zece milioane de euro pentru lupta cu pandemia de coronavirus 1

”Unul dintre amendamentele pe care le-am depus la OUG30/2020 este ca anul acesta să se suspende plata acestor pensii speciale ale parlamentarilor iar banii aceștia să fie redirecționați către bugetul Ministerului Sănătății.

Vorbim despre aproape 10 milioane de euro pe care Ministerul Sănătății i-ar putea folosi pentru echipamente de protecție, ventilatoare pulmonare, tratamente, specialiști. Până ne lămurește CCR cu privire la legea prin care aceste pensii sunt eliminate cu totul, măcar să nu le plătim.

Cu atât mai mult în aceste momente este nevoie ca toate resursele să fie direcționate către lupta împotriva răspândirii acestui nou coronavirus, și nu către plata unor privilegii”, a scris Florina Presadă pe Facebook.