(Last Updated On: March 26, 2020)

Alți 4 români au murit joi. Surprinde incompetența unor medici. Toată lumea știe că acest coronavirus seamănă cu gripa sau cu pneumonia dar medicii incompetenți nu le fac suspecților testul de coronavirus, doar pentru că aceștia spun că nu au intrat în contact cu cineva dovedit bolnav sau nu au fost plecați în altă țară. Medicii incompetenți se miră apoi că unii pacienți cu simptome mint sau alții pur și simplu mor de coronavirus. Așa de greu este să li se facă testul tuturor cu pneumonie? Sunt așa de mulți încât nu există teste pentru ei?

Cel mai tânăr dintre cei decedați avea 45 de ani și a fost diagnosticat chiar în aceeași zi în care în murit, în ambulanța care îl transporta spre spitalul de boli infecțioase, anunță Europa Liberă.

Povestea tragică a decesului cu numărul 20, în România: Avea 49 de ani, a fost plimbat între spitale și a murit acasă 1

Bărbatul de 49 de ani a fost plimbat între spitale, dar a fost trimis acasă, deși fusese diagnosticat cu pneumonie. A solicitat ambulanța acum două zile, dar nici atunci nu a fost spitalizat. Cazul este din Timișoara.

Al 20-lea deces este al unui bărbat de 49 ani, din judetul Timiș, care nu a fost internat. Bărbatul s-a prezentat pe 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe de la spitatul județean de urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinc și radiologic) și i s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.

Pe 21 martie s-a prezentat la spitalul de boli infecțioase, unde nu a fost internat dar diagnosticat cu pneumonie acută.
Pe 24 martie starea sa de sănătate se deteriorează și cheamă ambulanța, când i se recoltează proba de exudat pentru COVID-19 dar este lăsat la domiciliu.

Confirmarea infectării sale a venit pe 26 martie, joi, când a și decedat fără a fi fost internat.

Pacientul avea boli cronice preexistente: poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială.

Clarice Dinu: „Mortul 20. Dincolo de numar, e omul. Ce a patit barbatul de 49 de ani din Timis imi ridica mari semne de intrebare. Diagnosticat cu pneumonie acuta, nu i s-a facut un amarat de test, ci a fost trimis acasa. Murim cu zile in tara lui avem de toate”.

Rares Nastase: „Al 22-lea pacient ucis de coronavirus avea doar 45 de ani! 45. Fusese transferat de la Arad la Timisoara si s-a stins in ambulanta. 45 de ani…”