‎Anamaria, Italia: „Diaspora adevărată nu a plecat in România… a rămas sa lupte… mama mea îți mulțumesc ca ești o luptătoare 🙏”

(Last Updated On: March 22, 2020)

Unii români s-au întors în țară, cei mulți au rămas. Medicii, asistentele, infirmierele luptă cot la cot cu italienii pentru tratarea celor infectați cu coronavirus.

Pe grupul de Facebook Diaspora Europeana, ‎Anamaria D.‎ a scris: „Diaspora adevărată nu a plecat in România… a rămas sa lupte… mama mea îți mulțumesc ca ești o luptătoare 🙏”

‎Anamaria, Italia: „Diaspora adevărată nu a plecat in România... a rămas sa lupte... mama mea îți mulțumesc ca ești o luptătoare 🙏” 1
Marius Rotariu: Multa multa sanatate ii doresc cit si la totii medici si asistenti

Georgeta Natalia: Sanatate vom trece cu bine si peste asta chiar daca suntem departe de familiile noastre .Doamne ajuta

Elena Holostencu: Exact!!! Mergem la munca in fiecare zi…cu frica… insa suntem prezenti…👍
‎Anamaria, Italia: „Diaspora adevărată nu a plecat in România... a rămas sa lupte... mama mea îți mulțumesc ca ești o luptătoare 🙏” 2

Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru românii din Diaspora: să nu vină acasă de sărbători. Președintele a reamintit că sunt restricții de circulație în Europa și că, odată ajunși la graniță, ei ar trebui să intre direct în izolare sau în carantină, informează Digi 24.

“Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula.

Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz.

Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?

Așadar, transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate.

Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc”, a transmis Klaus Iohannis.