Un bebeluș și un copil de 10 ani cu febră mare sunt suspecți de coronavirus. Bebelușul a fost în Veneto iar tatăl copilului de 10 ani s-a întors din Lombardia

Un bebeluș și un copil de 10 ani sunt suspecți de coronavirus. Bebelușul era răcit și a călătorit, împreună cu familia, în weekend, în regiunea Veneto din Italia. Copilul de 10   ani din Teleorman este suspect de coronavirus după ce a început să facă febră peste 39 de grade și tatăl lui s-a întors din Lombardia.

Un bebeluș a fost transportat, joi, alături de mama lui, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bacău. Copilul era răcit și a călătorit, împreună cu familia, în weekend, în regiunea Veneto din Italia, informează stiripesurse.ro.

Un bebeluș și un copil de 10 ani cu febră mare sunt suspecți de coronavirus. Bebelușul a fost în Veneto iar tatăl copilului de 10 ani s-a întors din Lombardia 1

Potrivit conducerii DSP Bacău, este vorba despre un bebeluș de până într-un an de zile care, împreună cu familia, a călătorit în acest weekend în regiunea Veneto.

„Este în drum, de la Comănești, spre spital. Are o patologie preexistentă, o viroză respiratorie, de aproximativ o lună de zile. În acest weekend a fost plecat cu părinții în regiunea Veneto. Când s-au întors, marți, noi i-am preluat în monitorizare. Astăzi (joi – n.r.), când mama copilului a fost sunată, a spus că se simte mai rău”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul DSP Bacău, Alin Năstase.

Directorul DSP a subliniat că cel mic era oricum răcit și toată procedura a fost făcută ca o măsură de precauție.

„Ca o măsură de precauție, având în vedere că se încadrează pe definiția de caz, am ales să îi internăm pe Secția de Boli Infecțioase Bacău, în zona special amenajată, să facem prelevări și să trimitem probele la Spitalul de Boli Infecțioase, la Iași, ca să fim sigur că nu e nimic”, a mai spus Năstase.

Un copil de 10 ani din Teleorman este suspect de coronavirus, după ce a început să facă febră peste 39 de grade și tatăl lui s-a întors din Lombardia, zonă aflată în focarul din Italia, a declarat joi la Antena 3 primarul comunei Blejești.

„Tatal copilului s-a intors marti din Lombardia, a intrat prin Vama Nadlac in tara, a completat declaratia, i s-a spus sa mearga acasa. Am aflat de starea copilului dupa ce un inspector de la asistenta sociala a vorbit cu secretara de la scoala”, a zis primarul la Antena 3. Medicii au fost alertati si analizeaza acum daca este gripa sau coronavirus.