Tibi Ușeriu, ziua 5. Nu poate mânca aproape nimic iar corpul său nu mai are energie să se încălzească. TASULEASA SOCIAL: „Simte cum îi îngheață treptat și la un moment dat trebuie să…”

Tibi Ușeriu continuă cursa la Yukon Arctic Ultra chiar dacă nu poate mânca aproape nimic iar corpul său nu mai are energie să se încălzească. În cursă au mai rămas 4 concurenți iar Tibi este pe locul doi.

TASULEASA SOCIAL: „Raport de cursă – ziua 5.
Traseul este de o frumusețe ireală : o linie albă fără sfârșit, ce șerpuiește până se pierde în zare.

Tibi Ușeriu, ziua 5. Nu poate mânca aproape nimic iar corpul său nu mai are energie să se încălzească. TASULEASA SOCIAL: „Simte cum îi îngheață treptat și la un moment dat trebuie să...” 1

Poteca trece peste zeci de lacuri înghețate. Când ajungi la capătul unui lac, trebuie să urci și să cobori un deal ca să ajungi la următorul lac. Uneori ajungi în albia înghețată a unui râu, cu pădure de ambele parți. Totul e înghețat, e o liniște stranie.
Nu mai ninge de câteva zile, așa că traseul e bine bătătorit, se circulă destul de des cu snow-mobilele.
Pe lacuri însă bate vântul cu putere și aduce zăpadă proaspătă, poteca se pierde și sania se opintește în movilele de zăpadă viscolită. Zonele în care bate vântul sunt cam de 400 metri și te storc de toată energia pe care o ai.

E frig, atât de frig încât fără foc simte că nu o mai scoate la capăt.

Cum nu poate mânca aproape nimic, corpul nu mai are energie să se încălzească. Simte cum îi îngheață treptat și la un moment dat trebuie să se oprească, altfel s-ar transforma într-un bloc de gheață.

Când e pe un lac nu poate face foc, că nu-s lemne. Trebuie să-și drămuiască cu înțelepciune resursele ca să ajungă la capătul lacului, unde poate face foc, așa că tot timpul se uită cât mai are până la o padure.

Când a ajuns în Carmacks l-au verificat, ca de obicei, și nu i-au gasit nimic. O mică degeratură pe un deget de la picior, dar l-au lasat sa plece.
Anul trecut i-au degerat degetele de la picioare așa că pielea nouă e foarte subțire și foarte sensibilă. A parcurs până acum 350 kilometri și zice că durerile-s cam mari în zonele degerate. Și el rar zice că-l doare ceva …

Zice că-i crâncen de frig. Nu știm ce înseamnă asta, că nu avem cum, dar știm că au mai rămas în cursă numai 4.

Tibi e al doilea, după elvețian.
Pe locurile 3 și 4 sunt doi finaliști de la 6633, unul a fost pe locul 2 și celălalt pe locul 3. Unul dintre ei are o degeratură și se va decide în orele următoare dacă pleacă mai departe sau nu. Și cam asta e tot, alții nu au mai rămas.

Tibi a ajuns în McCabe Creek și se odihnește. Mai sunt 150km până la final, iar traseul e foarte greu, sunt multe urcări abrupte.

Trebuie doar să termine cursa și locul 2 e al lui. Stomacul din păcate nu iși revine, așa că la cum arată lucrurile acolo, tot ce ne dorim este să îl vedem sănătos la final.

În curând se luminează de ziuă la el și probabil va suna. Așteptăm și noi cu nerăbdare vești de la el.
Oameni dragi, oameni frumoși, vă mulțumim că sunteți aici, cu noi. Împreună, până la capăt !”