Tibi Ușeriu rezistă la Cercul Polar. TASULEASA SOCIAL: „Din păcate stomacul lui e tot praf, nu poate mănca nimic. Fizic și mental e ca o stâncă. Vorbește cu un calm de neînțeles pentru noi. Parcă acum ar fi pornit în cursă. Incredibil. E decis să …”

Tibi Ușeriu continuă cursa Yukon Artic Ultra, de la Cercul Polar. Are probleme mari cu stomacul dar încă rezistă. Luni seara era pe locul doi, la 4 ore în urma unui sportiv elvețian.

Digi 24 anunță că este a doua oară când maratonistul participă la această competiţie. Anul trecut a fost nevoit să abandoneze după 100 de kilometri, din cauza unor degerături.

TASULEASA SOCIAL: „Dragilor, eu încerc să vă povestesc ce se întâmplă acolo, dar cuvintele-s tare goale și oricât aș încerca … știu sigur că nu am cum să reușesc.
Tibi e un om simplu. Nu cere nimic de la nimeni, își vede de drumul lui. Rar îl auzi plângându-se de ceva. E obișnuit să ducă greul fără să spună, fără să ceară ajutor.

Tibi Ușeriu rezistă la Cercul Polar. TASULEASA SOCIAL: „Din păcate stomacul lui e tot praf, nu poate mănca nimic. Fizic și mental e ca o stâncă. Vorbește cu un calm de neînțeles pentru noi. Parcă acum ar fi pornit în cursă. Incredibil.  E decis să ...” 1

Cu siguranță ați ascultat telefonul lui de azi noapte. Cu o simplitate incredibilă ne-a povestit prin ce trece, după care, cu un calm de neînțeles pentru noi, încheie așa :

“Un foc îi fericirea aicea … atâta tot !”
Vedeți voi … pentru astfel de momente merge el acolo. Indiferent cât de puternic crezi că ești, acolo vei afla că nu este așa. Cu fiecare pas pe care îl faci afli cât de mic, cât de slab și cât de neajutorat ești, până ce nu mai rămâne nimic din ce credeai tu despre tine.
Iar când ajungi în astfel de momente, singura cale de a merge mai departe este … să te obișnuiești cu ideea asta, să accepți că ești un fulg de zăpadă în vânt și să găsești cumva o cale de a mai face încă un pas.

Dacă mai țineți minte de anul trecut, la întrebarea “De ce mergi acolo ?” a răspuns : “Vreau sa văd cum o să fac să merg mai departe ….”

Nu știm câte grade au fost noaptea, dar știm că ziua au fost -34. Doar 8 au mai rămas în cursă…

Tibi zice doar atât : “Măi … îi cam frig …”, semn că încă nu s-a ajuns la “Tulai doamne cât e de frig”, deci un semn tare bun pentru noi.
E tot pe locul 2, a ajuns la Carmacks la kilometrul 277 cu 4 ore în urma elvețianului, deci a recuperat o ora de la punctul anterior.

Tibi Ușeriu rezistă la Cercul Polar. TASULEASA SOCIAL: „Din păcate stomacul lui e tot praf, nu poate mănca nimic. Fizic și mental e ca o stâncă. Vorbește cu un calm de neînțeles pentru noi. Parcă acum ar fi pornit în cursă. Incredibil.  E decis să ...” 2

Din păcate stomacul lui e tot praf, nu poate mănca nimic. Carmacks e un orășel, așa că s-a dus la un magazin și a cumpărat multă mâncare și sucuri de fructe, așa că s-a îndopat foarte bine în punctul ăsta. Ia și cu el câte ceva, așa că măcar o vreme va fi mai bine.

Tocmai s-a luminat de ziuă la el, așa că a pornit iar la drum. Fizic și mental e ca o stâncă. Vorbește cu un calm de neînțeles pentru noi. Parcă acum ar fi pornit în cursă. Incredibil.

E decis să iși joace șansa până la capăt, dar în același timp, de fiecare dată când ne sună îl laudă pe elvețian …. Da, este o luptă acolo, dar nu este o lupta între ei, este o luptă cu ei înșiși.
Indiferent care dintre ei va ajunge primul la final, ceva imi spune că se vor îmbrațișa ca niște frați după cursă. Un asemenea efort poate doar să unească, nu poate să despartă.
Oameni dragi, oameni frumoși, de îndată ce ne sună, vă anunțăm ! Vă mulțumim din suflet că sunteți alături de Tibi și de noi.
Împreună parcă e mai ușor … ”