Tibi Ușeriu continuă cursa de la Cercul Polar deși are probleme cu stomacul. „Temperaturile au scăzut azi noapte la -39 grade Celsius așa că numai 10 au mai rămas în cursă. Cursa s-a transformat treptat într-una de supraviețuire…Vântul bate cu putere și viscolește zăpada, care pe alocuri ajunge până la genunchi, așa că înaintarea este extrem de dificilă. Din pacate Tibi nu are…”

Ultramaratonistul român Tibi Ușeriu continuă cursa de la Cercul Polar. Este pe locul doi, după un sportiv elvețian. Tibi are probleme cu stomacul, nu poate mânca cum trebuie de la începutul cursei.

În fruntea clasamentului s-a format un pluton de trei atleți: Tibi Ușeriu și înca doi sportivi din Elveția, anunță TVR.

Tibi Ușeriu continuă cursa de la Cercul Polar deși are probleme cu stomacul. „Temperaturile au scăzut azi noapte la -39 grade Celsius așa că numai 10 au mai rămas în cursă. Cursa s-a transformat treptat într-una de supraviețuire...Vântul bate cu putere și viscolește zăpada, care pe alocuri ajunge până la genunchi, așa că înaintarea este extrem de dificilă. Din pacate Tibi nu are...” 1

TASULEASA SOCIAL: Raport de cursă – ziua 3.
Dragilor, sunteți cu noi de mulți ani, așa că știți cum stă treaba în cursele astea: de fiecare dată se întâmplă câte ceva. …

Să le luăm pe rând …
Temperaturile au scăzut azi noapte la -39 grade Celsius așa că numai 10 au mai rămas în cursă. Cursa s-a transformat treptat într-una de supraviețuire. Puțini reușesc să îndure frigul și dificultatea traseului, așa că e un mare lucru să ajungi la final.

După cum ați auzit în ultimul telefon, Tibi se plânge că e foarte frig, dar atâta vreme cât nu zice “Tulai doamne cât o fost de frig” … e semn că e totul în regulă. El credea că au fost vreo -20 grade noaptea dar de fapt fuseseră -39. E un semn foarte bun – cu frigul se descurcă foarte bine.

Vântul bate cu putere și viscolește zăpada, care pe alocuri ajunge până la genunchi, așa că înaintarea este extrem de dificilă. Din pacate Tibi nu are rachete de zăpadă la el, așa că în zonele cu zăpadă mare se afundă până la genunchi în zăpada pufoasă, iar înaintarea este un adevărat calvar.

Elvețianul s-a gândit la treaba asta și are rachete de zăpadă la el, așa că a reușit să avanseze față de Tibi, înaintează mult mai ușor prin zăpada mare.
Din păcate de aici și până la final tot așa va fi, potecile sunt acoperite de zăpadă proaspătă, iar vântul aduce și el tot timpul zăpadă pe traseu.

Tibi zice : “Acuma nu am ce face, dar nu mă las !”, și asta e tot ce vrem să auzim de la el.
O altă problema este stomacul. Tibi nu poate mânca cum trebuie de la începutul cursei și din păcate nu-i trece. Trebuie să facă pauze mai multe decât și-ar dori, dar, așa cum îl știm, merge mai departe.

Tibi a ajuns la kilometrul 222, deci aproape de jumătatea cursei. Este pe locul 2, după elvețian. Elvețianul are un avans de 5 ore în acest moment, dar a stat 10 ore în ultimul punct de control. Tibi nu stă mult în puncte, nu are nici o problemă să doarmă pe traseu.

Dragilor … Tibi face ce face și ne dă emoții, ne ține așa la foc ușor, să ne perpelim, dar noi simțim că asta este partea cea mai frumoasă a lucrurilor : în felul acesta ne aduce pe toți împreună, gândindu-ne la el, și e tare frumos ce se întâmplă aici, lucru pentru care nu avem cuvinte să vă mulțumim …

Dacă vremea va permite Tibi va suna iar, cel mai probabil când se lumineaza de ziuă la el.
Oameni dragi, oameni frumoși, vă mulțumim din suflet că sunteți alături de Tibi și de noi !”