(Last Updated On: February 6, 2020)

Tibi Ușeriu este aproape de  finish în cea mai dificilă cursă din lume,Yukon Arctic Ultra. 21 de concurenți au luat startul la cursa de 300 de mile, dintre toți doar doi mai sunt în competiție, elvețianul Fabian Imfeld și Tibi Ușeriu.

Tibi este pe locul doi, după ce a parcurs 272,7 mile, în timp ce elvețianul a parcurs 292,4 mile.

Mani Gutau a scris pe Facebook: „6 zile, 4 ore si 35 de minute. Aproape 450 de kilometri lasati in urma.  Incet, dar sigur, Tibi se apropie de ultimul checkpoint.

Tibi Ușeriu aproape de finalul cursei de la Cercul Polar. Au mai rămas doar doi concurenți. Mani Gutau: „6 zile, 4 ore si 35 de minute. Aproape 450 de kilometri lasati in urma.  Incet, dar sigur, Tibi se apropie de ultimul checkpoint. Au mai ramas ...” 1

Au mai ramas doar trei nebuni in cursa( n.r. între timp au rămas doar doi), cu sanse destul de mari ca doar primii doi sa treaca linia de sosire, ultimul fiind cu mult in urma si riscand sa depaseasca baremul de timp impus de organizatorii Yukon Arctic Ultra.

Teoretic, Tibi nu poate rata podiumul. E in continuare pe pozitia secunda, la peste 85 de kilometri avans fata de irlandezul aflat pe locul 3.

Practic, in cursa asta se poate intampla orice.

Prin urmare stau in miez de noapte si urmaresc, alaturi de o tara intreaga, un punct galben ce se misca incet pe harta pustiului arctic.

Fain film s-ar putea face despre finalul asta de cursa, tu-i mama ei de cursa, ca nu se mai gata odata…

Mai e putin, si sper din tot sufletul sa il vad pe Tibisor sanatos la linia de sosire.

Un lucru-i sigur : in toata istoria fugarilor acestui neam, nicicand n-a innobilat cineva mai frumos si mai cinstit o cagula, decat asa cum a facut-o Tibi Useriu.
Despre asta-i vorba.

Nu-i niciodata prea tarziu sa treci de partea binelui.

Sa plantezi un pom, sa faci un drum.

Fain om, incredibila poveste.

Da-i in geaca, Tibi, pana la capat!”