(Last Updated On: February 19, 2020)

PSD are șansa istorică de a rămâne în opoziție mulți ani de acum înainte. PNL și USR/Plus vor forma noul guvern și nu vor avea nevoie de UDMR sau minorități pentru a-și aplica programul de guvernare. Cu 52% plus redistribuire vom avea o altă Românie. Dacă se vor menține rezultatele prezentate de PSD în ședința CEx de miercuri.

Social democrații au discutat în ședința CEx de miercuri pe marginea unui sondaj de opinie prezentat de Marcel Ciolacu care dă PSD la 27%, în condițiile în care PNL este cotat cu 38 de procente. Același sondaj arată că Pro România, PMP și ALDE nu fac pragul electoral, anunță Digi 24. 

Conform unor surse din partid, explicația rezultatului este că „valul anti-PSD care a măturat partidul la alegerile de anul trecut s-a mai stins”.

Sondajul prezentat în ședința CEx:
PNL-38%
PSD-27%

USR-14%
UDMR-5%
PMP-4%
Pro România-4%
ALDE-3%

În ședința CEx liderii au discutat pe marginea acestui sondaj o eventuală alianță cu Pro România. Concluzia conducerii PSD a fost ca alianțele cu partidul lui Victor Ponta să rămână doar la nivel local sau județean. Social democrații au respins varianta unei alianțe naționale care presupune o listă comună de parlamentari cu Pro România.

Sebastian Lazaroiu: „E greu să fii în locul PSD zilele astea. Acolo e un cor pe cel puțin trei voci, însă toate cântă fals. Confruntați cu perspectiva următorilor patru ani de opoziție (deși nu scrie nicăieri în cartea destinului că nu vor fi opt), cu jumătate din parlamentari pregătiți să se întoarcă la profesia de bază (glumeam, nu există niciuna), în partid s-a instalat o anarhie de toată frumusețea.

Unii mai inteligenți ar vrea să pară că sunt deja în opoziție, ca niște mielușei neputincioși, dar ei încă au putere în Parlament, și atunci apar alții, numai mușchi, care fac ce-au făcut de trei ani și jumătate cu Dragnea și Șerban Nicolae în frunte – înjură, scuipă, blochează, răsucesc brațe la spate.

Strategia compasiunii s-a dus naibii. PNDL-ul a intrat la puricat la DNA, deci primarii s-au ascuns deja sub paturi, iar când ies de-acolo întreabă speriați dacă să mai candideze sau nu. Ăștia care vor mai prinde un mandat de parlamentar nu mai au garantată nici ei imunitatea, că nu mai e majoritate.

Aliații ăia mici sunt deja în proces de dizolvare. E un fel de retragere dezordonată, după un șir de înfrângeri care nu se mai termină, cu răcani beți care trag la întâmplare, căpitani umiliți care vorbesc singuri și doi sau trei bucătari de popotă prabușiți în oalele cu ciorbă. Cu oastea asta veselă Ciolacu trebuie să intre în alegeri anul ăsta 🙂 Mult succes!

P.S. Iar în CEX se fac terapii cu sondaje care-i dau cu 27% 🙂 deci e bine, sunt pe drumul cel bun ”