Sorina Pintea suferă de o boală gravă. Fostul ministru al Sănătății a ales să se trateze în România. „Viața este imprevizibilă! În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de …”

(Last Updated On: February 4, 2020)

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat luni că suferă de o boală autoimună și că a ales să se trateze în România.

Sorina Pintea:Viața este imprevizibilă!
Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Sorina Pintea suferă de o boală gravă. Fostul ministru al Sănătății a ales să se trateze în România. „Viața este imprevizibilă! În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de ...” 1

În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline.

Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat.

În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”.

În comentariile la postare, fostul ministru al Sănătăţii spune că este tratată de profesorul Ruxandra Ionescu de la Spitalul Sf. Maria, iar la Baia Mare este urmărită de ”două doamne remarcabile, dr. Gabriela Ieremia şi dr.Cristina Truica”, anunță Stirile Pro Tv.