(Last Updated On: February 13, 2020)

Simona Halep a fost invitată de senatori PSD la Palatul Parlamentului unde s-a declarat total dezamăgită de starea actuală în care se află tenisul românesc.

Campioana noastră, care a explicat și ce decizie a luat despre barajul cu Italia, a spus că, din informațiile pe care le deține, Federația Română de Tenis nu există și dă vina pe Guvern pentru lipsa de finanțare, informează Digi 24.

Simona Halep, alături de PSD, atac la Guvern. „Este frustrant pentru noi, este frustrant pentru mine având atâtea rezultate, fiind numărul unu mondial, ca federația noastră să nu fie finanțată de Guvern. Nu am venit aici pentru ...” 1
(foto: Mircea Marian)

”E frustrant că Federația Română de Tenis nu prea există, din câte am înțeles, și sunt destul de documentată pe acest subiect. Este frustrant pentru noi, este frustrant pentru mine având atâtea rezultate, fiind numărul unu mondial, ca federația noastră să nu fie finanțată de Guvern”, a spus Simona Halep.

Sportiva din Constanța a simțit, mai apoi, să detalieze: ”Eu nu am nevoie de finanțare pentru mine, în momentul de față. Este nevoie pentru cei tineri, care încep un nou drum în tenis”, a mai spus Simona Halep.

Simona Halep a subliniat că țara noastră trebuie să facă mari progrese la nivel de infrastructură, dacă ne dorim ca sportul românesc să aibă rezultate în viitor.

“Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generație, care are nevoie de o mare infrastructură. La noi în țară nu prea există așa ceva. Avem nevoie de o sală, unde să se joace meciurile pentru România, pentru echipa de Fed Cup. Sunt mulți copii care au nevoie de susținere. Vorbesc din punctul meu de vedere, sportul nostru e un sport scump și nu poate fi susținut așa mult de familii.

Chiar fac apel pentru această cauză, să se facă o infrastructură, să se facă un sistem și federația noastră nu este normal să nu fie în rând cu celelalte. Tenisul românesc a avut multe rezultate în ultimii ani și mai ales în trecut.

Am avut numărul 1 mondial la băieți, am avut la fete. Fiind în cauză vreau să specific, pentru că este chiar păcat de talentul nostru românesc să nu se facă nimic și să nu progresăm. Tot ce îmi doresc este să se construiască săli și să se facă ceva pentru noile generații. Este mare nevoie.”, a declarat Simona Halep.

Jurnalistul Mircea Marian: „Simona Halep, pe care o respect enorm ca jucătoare de tenis, a făcut azi o prostie imensă, lăsându-se manipulată de PSD și mergând la Parlament ca sa ceară “investiții în sport”. Și s-a pozat cu senatorul PSD Zamfir și Gabriela Szabo, altă clientă PSD. Pentru dvs. va fi o rușine că apăreți alături de un personaj sinistru precum senatorul PSD Șerban Nicolae.

Stimată domnișoară Halep, statul face, prin CNI, investiții în sport. De exemplu, i-a făcut stadion fiului lui Dragnea, la Turnu Măgurele, să aibă unde să joace echipa sa de fotbal. Face stadion la Videle. Sau la Târgu Jiu. Sau în alte localități unde joacă o echipă susținută din banii localnicilor, deși cartiere întregi din acel oraș sunt in Evul Mediu. Iar când pleacă primarul, cade și echipa, iar stadionul ajunge pajiște pentru oi. Compania de stat Oltchim, falimentară, a sprijinit o superechipă de handbal. Citiți, vă rog ce corupție și…la ce folosea seful Oltchim echipa…

V-am admirat pentru că v-ați clădit o carieră pe cont propriu, nu pe sprijinul statului. Acolo unde statul s-a amestecat în sport am avut doar contraperformanță, eșecuri și o coruptie uriașă, stimată domnișoară Halep”.