Sfatul Bisericii Ortodoxe Române de a nu săruta icoanele a ajuns la BBC. Măsura anti-coronavirus a fost anulată de Patriarh

Jurnaliștii de la BBC au preluat sfatul Bisericii Ortodoxe Române, transmis joi către enoriași, de a evita sărutarea icoanelor în condițiile măsurilor de contracarare a unei epidemii de coronavirus.

„Biserica Ortodoxă a României i-a sfătuit pe credincioși să nu pupe icoanele din biserică, pentru a evita transmiterea coronavirusului.

Sfatul Bisericii Ortodoxe Române de a nu săruta icoanele a ajuns la BBC. Măsura anti-coronavirus a fost anulată de Patriarh 1

Totuși, oamenii pot săruta icoanele din casele lor, este sfatul pe care Biserica îl dă într-un comunicat. În plus, credincioșii pot solicita în mod excepțional preotului să-și folosească propriile lingurițe aduse de acasă pentru Sfânta Împărtășanie.

Cine e prea bolnav ca să asiste la slujbă este sfătuit să bea apă sfințită acasă”, notează BBC, potrivit digi24.ro.

Biserica Ortodoxă Română a transmis joi, într-un comunicat, câteva recomandări credincioșilor pentru aceste zile de criză medicală. Printre ele – credincioșii să nu mai sărute icoanele sau să își aducă propria linguriță pentru împărtășanie.

Însă vineri, Patriarhul Daniel a revenit într-un comunicat și a precizat că regula împărtăşirii clericilor şi credincioşilor din acelaşi Sfânt Potir rămâne neschimbată.