(Last Updated On: February 11, 2020)

România va fi afectată de un nou ciclon care face ravagii în Europa. Efectele ciclonului în țara noiastră vor fi diminuate, dar înnorările se vor extinde și va ploua în majoritatea regiunilor.

Marți, cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii local în nordul şi sud-vestul ţării şi pe arii restrânse în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar trecător şi izolat în Maramureş şi în Transilvania, va fi lapoviţă sau ninsoare. În zona montană treptat vor predomina ninsorile, informează a1.ro.

România lovită de un ciclon din Europa. Zonele în care va ploua puternic și cele în care va ninge, în următoarele zile 1

Vântul va fi tare la munte, viscolind ninsoarea pe creste, iar local şi la viteze mai reduse vor fi intensificări şi în zonele de relief mai joase.

Temperaturile maxime se vor încadra 3 şi 11 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

Miercuri, cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii cu o probabilitate mai mare în nord-vestul şi centrul ţării. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte şi mixte în rest.

„E greu de spus că nu va mai veni niciun episod cu vreme mai de iarnă, pentru că am început să schimbăm aspectul de vreme o dată la două-trei zile. Circulaţiile atmosferice sunt foarte rapide în această perioadă. Este posibil ca, după acest episod care va însemna o creştere de temperaturi în următoarele două zile, poate o scădere la jumătatea săptămânii, poate din nou o creştere spre sfârşitul săptămânii – este foarte posibil să continuăm în acelaşi stil, ceea ce înseamnă că ar mai putea apărea episoade în care vremea să fie mai rece şi precipitaţiile sub formă de ninsoare.

Dar atât timp cât continuăm să fim influenţaţi mai degrabă dinspre Vest şi Sud decât dinspre Nord şi Est aş spune că rămânem, totuşi, per ansamblu, într-un regim de vreme mai blândă – a punctat Florinela Georgescu. De altfel, acestea sunt şi estimările pentru următoarele patru săpătmâni, care arată că am putea avea o medie a temperaturilor, în fiecare dintre aceste săptămâni, uşor peste normă şi precipitaţii ceva mai abundente comparativ cu ultimele săptămâni în care aproape au lipsit”, a explicat Florinela Georgescu, director executiv la Administrația Națională de Meteorologie.