(Last Updated On: February 23, 2020)

Epidemia de coronavirus a izbucnit în doar 24 de ore în Italia, o țară cu o mare comunitate de români. Doi oameni au murit şi zeci de pacienţi s-au infectat în doar câteva ore.

Din cauza virusului au fost închise școlile și magazinele, iar oamenii s-au baricadat în case.

Români din zonele cu coronavirus din Italia: ”Nu mai e nimeni pe stradă... Îmi este foarte frică! Au închis tot. Şcoli, magazine. Nu se găsesc măşti!” 1

Îmi este foarte frică! Au închis tot. Şcoli, magazine. Nu se găsesc măşti!”, spune o româncă pentru observator.tv.

CORNEL MARIN, român din Cremona: Eu zic că abia de acum o să izbucnească.

”Există alerte în apropiere! Zonele care au fost afectate au deja închise şcoli, magazine”, explică o asistentă medicală româncă.

Peste 50 de mii de oameni sunt baricadaţi în case. Câteva mii – sunt români.

”De la o oră la alta să vezi că nu mai e nimeni pe stradă, magazinele golite de tot ce este în cale. Apă, mâncare, fructe, legume. Fără mască în anumite locuri nu poţi să intri”, spune o româncă din Fiorenzuola d’Arda.

CORNEL MARIN, român din Cremona: Au fost schimbate anumite trenuri regionale, nu mai opresc pe ruta Milano-Cremona – Mantova. Sunt exact cele două, trei orăşele mai mici, Codogno, Castelportarlego şi Maleo şi Castilione chiar de unde a plecat pacientul zero. Practic, se presupune că este din acele trei orăşele.

SILVICA ŞIMONCA, preşedintele asociaţiei Orizonti Latina: Atât la Cremona, cât şi la Crema, copii nu merg la şcoală! La Codogno taie care este a vreo 40 de kilometri. Este declarat oraş închis, în carantină! Deci magazine, farmarcii, baruri, toate sunt închise.

Ambasada României în Italia avertizează cetăţenii români că în peninsulă este stare de urgență pentru următoarele şase luni.