Ridicol. UDMR a blocat o lege pentru persoanele surde pe motiv că nu se respectă limba maternă a maghiarilor. Adriana Săftoiu: „Limba semnelor (peste tot în lume) nu e o limbă vorbită, nu e ca si cum traduci în cuvinte din română sau maghiară într-o altă limbă, că sunt aceleaşi semne folosite de surzii din România, indiferent de etnie. Şi o spun…”

UDMR a blocat o lege pentru persoanele surde pe motiv că nu se respectă limba maternă a maghiarilor, doar că limbajul semnelor e universal.

Legea a fost inițiată de deputatul PNL Adriana Săftoiu: „Nu e o limbă vorbită, nu e ca şi cum traduci în cuvinte din română sau maghiară într-o altă limbă“, spune Săftoiu, citată de adevarul.ro.

Ridicol. UDMR a blocat o lege pentru persoanele surde pe motiv că nu se respectă limba maternă a maghiarilor. Adriana Săftoiu: „Limba semnelor (peste tot în lume) nu e o limbă vorbită, nu e ca si cum traduci în cuvinte din română sau maghiară într-o altă limbă, că sunt aceleaşi semne folosite de surzii din România, indiferent de etnie. Şi o spun...” 1

„E un mesaj dintre multele postate si primite de la persoane surde care spun că românii si maghiarii din România folosesc aceleaşi semne pentru a comunica. UDMR, preocupat brusc de soarta surzilor maghiari din România, a blocat o lege fără să ştie, să înţeleagă, să cunoască că Limba semnelor (peste tot în lume)  nu e o limbă vorbită, nu e ca si cum traduci în cuvinte din română sau maghiară într-o altă limbă, că sunt aceleaşi semne folosite de surzii din România, indiferent de etnie.

Şi o spun persoanele surde care folosesc LSR. Tocmai de aceea, Limba Semnelor este recunsocută în cele 48 de ţări ca limba oficială/maternă a persoanelor surde din acele ţări, nefiind definită în funcţie de etnie, ci de ţară“, a scris Adriana Săftoiu pe Facebook.

UDMR susţine introducerea în legea privind semnele folosite de persoanele deficiente de auz a unui limbaj conform limbii lor materne, pentru că Limba Semnelor Române este diferită de cea maghiară.