Raed Arafat despre primul român infectat cu coronavirus. “In interiorul navei a fost o transmitere destul de intensa (a virusului), cifrele au depasit 150 de persoane depistat pozitiv. Romanul este unul din…”

Șeful ISU, Raed Arafat, a vorbit despre situația românului depistat cu coronavirus. Acesta spune că situația este serioasă întrucât pe vapor sunt deja 150 de cazuri de îmbolnăvire.

„In interiorul navei a fost o transmitere destul de intensa (a virusului), cifrele au depasit 150 de persoane depistat pozitiv. Romanul este unul din cei aproximativ 15 romani aflati de pe nava, majoritatea membri al echipajului. Speram sa fie ok, la marea majoritate trece fara efecte grave. Este un virus care se transmite aerian. Daca stai 10-15 minute discutand cu cineva fata in fata poti sa preie infectia”, a spus Arafat, citat de stiripesurse.ro.

Raed Arafat despre primul român infectat cu coronavirus. "In interiorul navei a fost o transmitere destul de intensa (a virusului), cifrele au depasit 150 de persoane depistat pozitiv. Romanul este unul din..." 1

„Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, se arată în comunicatul de presă remis de MAE.

Ministerul de Externe adaugă că Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess pe care se află 17 cetățeni români, 15 membri ai echipajului și 2 pasageri.