Ghinion teribil. Primul român infectat cu coronavirus a trăit în ultimele 10 zile în cel mai mare focar al bolii din afara Chinei

Ghinion teribil pentru un român. Acesta s-a infectat cu coronavirus după ce a trăit în ultimele 10 zile în cel mai mare focar al bolii din afara Chinei. Nava pe care e angajat e în carantină, izolată, într-un port din Japonia.

Primul român infectat cu coronavirus a fost izolat în Japonia şi pus sub tratament, el fiind membru al echipajului navei Diamond Princess, care se află în carantină de pe 3 februarie la Yokohama. Nava transportă în jur de 3.500 de pasageri şi membri ai echipajului şi au fost confirmate 218 cazuri de corona virus, după 713 persoane testate, scrie The Guardian, preluat de Observator Tv.
Ghinion teribil. Primul român infectat cu coronavirus a trăit în ultimele 10 zile în cel mai mare focar al bolii din afara Chinei 1

Acesta este cel mai mare focar de coronavirus din afara Chinei. Joi au fost confirmate 44 de cazuri noi de coronavirus, 29 dintre bolnavi fiind japonezi, alţi 19 de alte naţionalităţi, părintre ei şi un român.

Nava de croazieră Diamond Princess, la bordul căreia se aflau 3700 de oameni, a fost pusă în carantină pe 3 februarie în portul Yokohama, Japonia, din cauza coronavirusului.

“Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus).

Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri).”, precizează MAE, într-un comunicat.

„Este unul dintre cei care s-au aflat la bordul acestei nave aflate în carantină. Regulamentul sanitar internațional prevede că la momentul în care apare o boală infecțioasă asupra unei nave, aceasta intră în carantină. Toți cei care se află la bordul acestei nave sunt monitorizați.

Ghinion teribil. Primul român infectat cu coronavirus a trăit în ultimele 10 zile în cel mai mare focar al bolii din afara Chinei 2

În momentul în care cineva are simptome, este investigat. Dacă se confirmă coronavirusul, este transportat către un spital din Japonia pentru tratament”, a spus Raed Arafat la Digi24.