Primele declaraţii ale italianului depistat cu coronavirus după ce a venit în România: “Când am ajuns, nu aveam nimic. Nu aveam febră”

De marți seara, autoritățile au izolat la domiciliu rudele partenerei italianului diagnosticat cu virusul Covid-19 după ce a vizitat România. Alte două persoane care au intrat în contact cu italianul s-au dus singure la spital.

Cetăţeanul italian de 71 de ani depistat cu coronavirus în Peninsulă după ce a călătorit în România, a făcut primele declaraţii. Bărbatul de 71 de ani spune că i-a fost frică, dar că acum este bine, nu mai are febră.

Primele declaraţii ale italianului depistat cu coronavirus după ce a venit în România: "Când am ajuns, nu aveam nimic. Nu aveam febră" 1

Într-un scurt interviu acordat jurnaliştilor de la ilrestodelcarlino.it, bărbatul a declarat că se simte mai bine şi că nu mai are febră, informează Observator Tv.

El a spus că s-a întors din România sâmbătă, iar avionul cu care a călătorit a aterizat pe aeroportul din Bologna. “Când am ajuns, nu aveam nimic. Nu aveam febră”, a declarat bărbatul, întrebat dacă a avut simptome în momentul în care a ajuns în Italia.

Bărbatul de 71 de ani a mai spus că a fost în Craiova, dar că nu s-a îmbolnăvit acolo.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății Horațiu Moldovan a declarat la Digi24 că au fost prelevate 12 probe din zona în care s-a realizat ancheta epidemiologică, în Gorj, ulterior fiind trimise la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, infoprmează G4Media.

„Fiind vorba de un pacient, de o persoană care este dovedită că a fost infectată cu coronavirus, care s-a plimbat în România, este foarte probabil să existe contacți care au fost contaminați. (…) Sunt 12 probe care au fost recoltate în zona în care s-a realizat ancheta epidemiologică și care au fost trimise la Institutul Matei Balș pentru a face test de diagnostic virusologic. Dacă vom avea pacienți contaminați, aceștia vor trebui internați și tratați în spitalul de boli infecțioase”.