(Video) O tânără mamă a înapoiat un portofel cu 19.000 de euro, găsit în parcare la Carrefour. „M-am speriat când am văzut valuta şi mi-am închipuit că sunt mai mult de 10.000 de euro. L-am luat, l-am pus în geantă, nu l-am dus la pază că nu am încredere în ei”

O tânără mamă din Iași, care distribuie ziare în parcarea centrului comercial Carrefour Felicia, a găsit un portofel în care se aflau peste 19.000 de euro şi a mers să îl predea Poliţiei.

Ana Manole, în vârstă de 31 de ani, a găsit portofelul burduşit de valută joi, 6 februarie, în ziua în care proprietara banilor, o femeie de 63 de ani din localitatea Holboca, l-a pierdut. Ieşeanca neatentă venise la centrul comercial pentru a schimba valută şi avea la ea două portofele, unul cu 19.100 de euro şi al doilea cu o sumă mare de lei. Din neatenţie, a băgat în geantă doar portofelul cu lei, celălalt căzând în parcare, anunță Adevarul. 

(Video) O tânără mamă a înapoiat un portofel cu 19.000 de euro, găsit în parcare la Carrefour. „M-am speriat când am văzut valuta şi mi-am închipuit că sunt mai mult de 10.000 de euro. L-am luat, l-am pus în geantă, nu l-am dus la pază că nu am încredere în ei” 1

Femeia a găsit portofelul în acceaşi zi în care acesta a fost pierdut. „L-am luat în mână şi am simţit că e ceva în el. L-am desfăcut şi am văzut că e valută multă”, a povestit Ana Manole.

„Duminică am sunat la birou de informaţii şi am întrebat dacă a venit cineva să spună că a pierdut un portofel”, spune Ana, care a mai arătat că, văzând că nimeni nu revendică suma de bani, a mers, luni, 10 februarie, la Poliţie. Acolo a fost chemată şi reclamanta, care a primit banii înapoi. „Doamna a început să mă ia în braţe, să plângă de bucurie, m-a pupat, mi-a zis că mă ia la ea acasa şi ne facem rude. A fost foarte veselă”, a mai spus Manole.

Ana Maria Manole, citată de Observator Tv: „M-am speriat când am văzut valuta şi mi-am închipuit că sunt mai mult de 10.000 de euro. L-am luat, l-am pus în geantă, nu l-am dus la pază că nu am încredere în ei”

Tânăra câştiga în jur de 1.500 de lei pe lună, bani din care trăieşte alături de familia sa, într-un cartier modest din oraş.

Ioana Bîlea, purtător de cuvânt IPJ Iași – Poliţiştii au înapoiat banii. O felcităm pe tânără pentru gestul făcut şi apreciem spiritul civic de care a dat dovadă. Ana este singura din familia ei care lucrează. Femeia locuieşte cu soţul şi copiii într-o casă care stă să cadă.


Pentru gestul său, Ana a fost recompensată de proprietara banilor şi va primi şi o diplomă din partea poliţiştilor.