(Last Updated On: February 12, 2020)

USR stătea foarte bine în sondaje dar refuzul de a intra la guvernare i-a prăbușit în sondaje. Acum soluția de avarie este o alianță cu PNL pentru a câștiga orașe prin țară. Asta se traduce prin cedarea celor de la PNL a funcției de primar general București. Iar Rareș Bogdan pare favoritul.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a afirmat, într-o emisiune la Realitatea Plus, că este exclus ca liberalii să nu aibă candidat propriu pentru postul de prima general al Capitalei, el precizând că ”eu voi fi întotdeauna pompierul de serviciu acolo unde mi se cere. Nu pot să mă opun deciziei partidului”, informează G4Media.

O învinge pe Gabriela Firea? Rareș Bogdan admite în premieră că ar putea candida la Primăria București: ”Nu o să mă uit să vedem cum pierde partidul alegerile ca în 2016” 1

Rareș Bogdan a spus că există posibilitatea unei candidaturi a sa pentru funcția deținută acum de Gabriela Firea. ”Dacă nu găsim o soluție sigură 100%, nu o să mă uit să vedem cum pierde partidul alegerile ca în 2016”.

”PNL este pe val, are un premier și un guvern performant și se află sub auspiciile unei guvernări de 5 ani de zile. PNL nu are cum să nu aibă un candidat propriu (…) Noi trebuie să dăm o soluție pentru București”, a declarat Rareș Bogdan.

El a spus că Vlad Voiculescu, susținut de PLUS, nu are cum să spere la susținerea PNL deoarece are un scor redus în sondaje.

În ce-l privește Nicușor Dan, independent susținut acum de USR, Bogdan a afirmat că liberalii îl vor susține doar dacă se înscrie în PNL. ”Dar nici așa nu e sigur”, a adăugat liberalul.

El a arătat că în interiorul PNL competiția este deschisă, în cercetările sociologice fiind cercetate 6-7 persoane printre care Robert Sighiartău, Violeta Alexandru, Florin Cîțu și Ciprian Ciucu.

Bogdan a spus că PNL este cotat în București la un scor de 30-34%. ”Primul partid din București nu mai este USR”, a spus liberalul.

Întrebat cât ar obține el dacă ar candida, Rareș Bogdan a răspuns: ”Minim 37-38%. În fața Gabrielei Firea care nu poate obține mai mult de 20%. Pe locul 3, după candidatul USR-PLUS. Cu fiecare zi de campanie, ea va scădea în opțiuni pentru că încă nu a fost țintuită de candidații dreptei”, a mai spus Rareș Bogdan.

“Nu vreau să candidez la Primăria București, drumul meu în viață e consolidarea statutului de europarlamentar”, spunea recent Rareș Bogdan.

Întrebat ce ar face dacă preşedintele Klaus Iohannis i-ar cere să candideze la Primăria Capitalei, Rareş Bogdan a răspuns: “Sper să nu-mi ceară. Aş sta de vorba cu el, i-aş spune proiecţia viitorilor ani, cum o văd eu, iar el e o persoană echilibrată şi înţeleaptă, care sunt convins că va înţelege lucruri şi nu impune nimănui nimic. Va asculta argumentele mele”.