Nu se lasă. Un al treilea muncitor din Sri Lanka a ajuns la brutăria din Ditrău. Angajator: Este foarte încântat că a venit în România

Brutăria din Ditrău a adus un al treilea muncitor din Sri Lanka. Cei trei angajați din Sri Lanka vor locui împreună în localitatea Gheorgheni.

„A sosit aseară (luni seara – n.r.) în Ditrău de la București cel de-al treilea muncitor din Sri Lanka, este un tânăr de treabă, are 24 de ani, și este foarte încântat că a venit să lucreze în România. Îi facem acum formele de angajare, analizele medicale și sper ca de joi să înceapă să lucreze, să intre în producție.

Nu se lasă. Un al treilea muncitor din Sri Lanka a ajuns la brutăria din Ditrău. Angajator: Este foarte încântat că a venit în România 1

Va lucra două săptămâni alături de ceilalți doi colegi din Sri Lanka dar, deoarece are experiență și a mai lucrat în domeniu, va lucra apoi la secția de patiserie a brutăriei noastre. Cei trei angajați din Sri Lanka vor locui împreună în Gheorgheni”, a spus patronul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin, citat de digi24.ro.

Aceasta a spus că noul venit are o iubită în Sri Lanka și vrea să muncească în România pentru a strânge banii să-și cumpere o casă.

Cei doi muncitori din Sri Lanka au fost angajaţi în mod legal prin intermediul unui agenţii de recrutare la o brutărie din Ditrău, însă localnicii au spus că se tem că imigranţii vor pune în pericol siguranţa comunităţii şi tradiţiile culturale.

Vezi video aici:

Avocatului Poporului a stabilit, însă, că tensiunile au pornit din cauza unui conflict mai vechi între brutărie şi foşti angajaţi. Apariţia celor doi cetăţeni sri-lankezi a acutizat acest conflict.